Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 10:10 1 804 4

Везенков гледа на пейката Сакраменто при успех над Портланд

  • баскетбол-
  • спорт-
  • александър везенков-
  • сакраменто-
  • сакраменто кингс-
  • портланд трейл блейзърс

За бившия играч на Олимпиакос това бе първи мач откакто е в Националната баскетболна асоциация, в който не взема участие

Везенков гледа на пейката Сакраменто при успех над Портланд  - 1

Българският национал Александър Везенков остана на резервната скамейка през всичките 53 минути при победата на Сакраменто Кингс със 121:118 над Портланд Трейл Блейзърс след продължение.

За бившия играч на Олимпиакос това бе първи мач откакто е в Националната баскетболна асоциация, в който не взема участие. Решението на старши треньора на "кралете" Майк Браун да не разчита на българина в крайна сметка доведе до положителен резултат, който обаче дойде по възможно най-измъчения начин.

Двубоят в столицата на щата Калифорния бе напълно равностоен, като двата тима почти постоянно разменяха водачеството. Най-голямата преднина за домакините от Сакраменто бе в средата на втората четвърт, когато поведоха с десет точки, докато Портланд на няколко пъти излизаше напред с аванс до пет точки. В последната четвърт Трейл Блейзърс играеха по-добре и в заключителните пет минути бяха постоянно напред в резултата.

Сакраменто все пак получи един последен шанс да прати мача в продължение, от който Малик Монк се възползва. 8.3 секунди преди края той бе фаулиран при атаката си към коша и след като вкара двата наказателни удара направи резултат 111:111, с което прати срещата в продължение.

В него отново Монк се отличи с ключовото отиграване, когато 12 секунди преди края овладя борба под коша на противника след неуспешна своя атака. За победителите от Сакраменто най-резултатен с 27 точки бе центърът Домантас Сабонис, който прибави и 11 борби и 9 асистенции на сметката си. Монк завърши с 23 точки, а Кевин Хъртър вкара 17. За Портланд над всички бе Джерами Грант с 38 точки. Той имаше и две последователни възможности от тройката, с които да прати мача във второ продължение, но ги пропусна.

В класирането Сакраменто заема десето място в Западната конференция с 3 победи и 4 загуби, като с днешния успех "кралете" прекъснаха серията си от три последователни поражения. Портланд е на 11-а позиция с баланс от 3 победи и 5 загуби.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Резервата

    2 1 Отговор
    абе ще го пускат понякога за по 5-6 минути, в САЩ не е като в Гърция ................
  • 2 Роки

    4 0 Отговор
    Добър е нашият, но онези там са просто космос. От малки лупат топката.
  • 3 урко

    2 0 Отговор
    Нормално, точно това очакваха всички трезво мислещи. Само мисирките вдигаха шум покрай трансфера му. Везенков няма как да се наложи в НБА, играта му е твърде европейска, а и вече е на 28 , няма кога да се пренастройва. Ще постои на пейката 1-2 години и ще се върне
  • 4 Чико

    1 1 Отговор
    Прехваленият сбърка,че не си остана в Гърция.