Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 09:00 1 940 12

Сакраменто и Везенков разбиха ЛеБрон Джеймс и Лейкърс (ВИДЕО)

  • александър везенков-
  • нба-
  • баскетбол-
  • лейкърс-
  • леброн джеймс

Тимът на българина имаше аванс на полувремето над звездите на Лейкърс, като резултатът на почивката 72:59 в полза на Кингс

Сакраменто и Везенков разбиха ЛеБрон Джеймс и Лейкърс (ВИДЕО) - 1

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха победа срещу ЛеБрон Джеймс и Лос Анджелис Лейкърс в "Крипто Арена" в Ел Ей със 125:110. Тимът на българина имаше аванс на полувремето над звездите на Лейкърс, като резултатът на почивката 72:59 в полза на Кингс. Александър Везенков вкара четири точки през третата четвърт, които се оказаха и неговите единствени в двубоя.

Българинът имаше три стрелби от тройката, които обаче не успя да вкара. Везенков прекара цели 12 минути на паркета и трябва да се отбележи неговата добра защитна работа, успявайки да се отчете с две откраднати топки. През целия двубой Кингс имаше предимство, като Антъни Дейвис записа един от най-слабите си мачове от началото на сезона и логично Сакраменто се поздрави с успеха.

За Сакраменто най-резултатен бе Домантас Сабонис, който реализира 29 точки, добавяйки 16 борби и 7 асистенции. ЛеБрон Джеймс постигна трибъл-дабъл с 28 точки, 10 борби и 11 асистенции.

Калифорнийското дерби започна без сериозни амплитуди и със здрава битка между Домантас Сабонис и Антъни Дейвис. Литовецът изведе Сакраменто напред при 6:11, след като отбеляза през своя основен съперник, а след това Дейвис си върна, изкарвайки първо нарушение на Сабонис и вкарвайки два наказателни за 8:11. Възпитаниците на Майк Браун предизвикаха доста грешки от другата страна, а след две тройки на Харисън Барнс дистанцията за първи път достигна двуцифрените измерения при 11:21 в полза на Кингс. Домакините продължаваха да изпитват затруднения с вихреното темпо на своя съперник и разликата достигна 12 точки при 17:29 след страхотен пробив на Ди'Аарън Фокс. Малик Монк пък се появи от скамейката и веднага вкара тройка и асистира за забивка на Домантас Сабонис, а преднината на "кралете" стана цели 20 точки при 17:37 след тройка и на Кевин Хъртър. При оставащи около 90 секунди до края на първата четвърт Александър Везенков влезе на терена за първи път на мястото на Харисън Барнс. Българският национал пропусна първата си стрелба от тройката, след като бе намерен на свободна позиция от Фокс, а първата четвърт приключи при 25:38 в полза на Сакраменто.

Лейкърс стопиха още четири точки от изоставането си, а Майк Браун поиска прекъсване само 47 секунди след началото на втората четвърт при 29:38. Втората стрелба отдалеч на Везенков също не намери целта, но все пак гостите задържаха двуцифрената си преднина след страхотни действия на Фокс - 32:42. Първата солидна изява на българина в мача бе открадната топка, след която Сакраменто образува бърза атака, завършена от забивка на Крис Дуарте за 35:46. Първият престой на Везенков на паркета завърши след около шест прекарани минути, а Лейкърс не спираха да се опитват да настигнат своя съперник - мощна забивка на ЛеБрон Джеймс за 43:48. Завръщането на титулярите на паркета ознаменува и завръщането на по-солидната преднина на Сакраменто, като Фокс и Сабонис бяха точни за 45:56 в полза на Сакраменто. Нито един състезател на Лейкърс не можеше да противодейства на Фокс, който вече имаше 17 точки и собственоръчно водеше "кралете" към добър аванс на полувремето.

Кевин Хъртър продължаваше да бележи от далечно разстояние, като стрелецът вече имаше пет тройки на сметката си, а след петата му такава авансът на Сакраменто вече бе 16 точки при 70:86. Момчетата на Майк Браун отново разчитаха на страхотен процент при стрелбата от далечно разстояние, като в средата на третата четвърт те вече имаха 15 тройки при 46% успеваемост от тази зона. Преднината им пък достигна 19 точки при 72:91 след тройка на Харисън Барнс. Вторият престой на Везенков започна при оставащи 4:57 до края на третата четвърт. Както и в предния мач срещу Кливланд, Хъртър отново не можеше да пропусне и този път наниза тройка от деветия метър за 74:96 в полза на Сакраменто към края на третия период. Везенков най-сетне дочака първите си две точки в мача след чудесна пресечка и получен пас от ДжаВейл МакГий за 76:98.

Лошата новина за Сакраменто бе контузия на Кийгън Мъри, който бе ударен лошо от Джаксън Хейс в стомаха и принудително се отправи към съблекалнята. Везенков пък си извоюва отиване до наказателната линия, откъдето вкара два фала, за да увеличи точковия си актив.

В крайна сметка най-полезният играч в Евролигата отново се отправи към пейката, бивайки заменен от Барнс, а Сакраменто имаше аванс от 24 точки срещу "езерняците" при 80:104.

Везенков се завърна на терена за началото на последната четвърт, а Лейкърс също прибегнаха до ЛеБрон и Антъни Дейвис в последен опит на домакините да скъсят разликата. Крилото отново не успя да намери целта от далечна дистанция и впоследствие отново бе заменен, а Лейкърс постепенно съкращаваха дистанцията - 90:106 с оставащи около девет минути до края на редовното време. Домантас Сабонис обаче продължаваше да доминира срещу Антъни Дейвис - 29 точки за литовеца и разликата отново се качи над 20-те при 90:111. Кийгън Мъри се завърна на паркета след получената медицинска помощ. ЛеБрон пък нямаше намерение да се предава и реализира пет поредни точки, благодарение на които Ел Ей вече губеше с 11 при 102:113. Хъртър показа супер характер и свали тежестта от плещите на Фокс и Сабонис, като бе точен в две поредни нападения, за да задържи двуцифрения актив на своя тим - 105:117. Кийгън Мъри пък открадна една топка от Остин Рийвс веднага след това и заби за 105:119 с оставащи около четири минути до края. Тимът на Дарвин Хам направи финален опит да се закачи за своя съперник, но Сакраменто бе все така недостижим по пътя към четвъртата си поредна победа - 110:125.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    6 3 Отговор
    Само 4 точки?

    Коментиран от #9

  • 2 НБА не е за всеки

    8 2 Отговор
    Везенков е добър, даже много добър.
    Но тръгва от България, а тук стандартите и "играта" е друга.
    Дано да се адаптира.
    Сега е сред най-добрите, където се играе на най-високо ниво, няма какво да губи.

    Коментиран от #5

  • 3 Еее, тоя везенков

    3 7 Отговор
    го направихте междугалактическа величина, бе. Само като седи на пейката и смразявя кралските противници. Явно за това не е на игрището. Щото няма смисъл да е там.
  • 4 Данчо

    3 3 Отговор
    А бе тимът на българина ясно, ама "българинът", роден в Атина, играл ли е въобще ?
  • 5 Томов

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "НБА не е за всеки":

    Везенков тръгва от Гърция, а не от България. Само тук го пишат че е българин. В САЩ го знаят като гръцки баскетболист.

    Коментиран от #8

  • 6 Пояснение

    3 4 Отговор
    Дори фамилията на Саша, не е ВезенкноВ, а ВезенкоС. Той изрично е искал да бъде записан така.
  • 7 Познато

    5 4 Отговор
    И за Гришата в началото БГ-медиите пишеха така. После се видя, че за нищо не става ....
  • 8 Гордостта на Тара

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Томов":

    Няма значение като къв го знаят важното е че облича Българската фланелка на националния отбор .. Ако искал е щял да играе за Гърция или Кипър..
  • 9 Последния Софиянец

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Нормално. Саша за тия 4 точки и 15-тина минути на мач, може да си позволи да купи и продаде цяла Надежда и половин Люлин

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ти нали си спец по продажбите?
  • 11 Опааа

    2 2 Отговор
    😆4т.😆
  • 12 Опааа

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    На всички е ясно,че не е за там! 🤷‍♂️