Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 09:30 1 682 2

Илиан Илиев сменя капитана на България

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • капитан

В момента лентата на трикольорите носи нападателят на ПАОК Кирил Десподов

Новият селекционер на националния отбор на България Илиан Илиев ще започне престоя си начело на отбора със сериозна промяна. Специалистът обмисля да смени капитана на държавния тим.

В момента лентата на трикольорите носи нападателят на ПАОК Кирил Десподов. Преди това пък тя бе на ръката на Георги Костадинов, който обаче отдавна не е викан в състава. Той бе част от селекцията на Ясен Петров, но с идването на Младен Кръстаич и започналото подмладяване капитанската лента отиде при Десподов.

Сега обаче в националния отбор пак бе повикан Антон Недялков, който бе втори капитан след Георги Костадинов и реално заради контузията си не е играл при сърбина. 30-годишният ляв бек носи лентата и в клубния си тим Лудогорец, където наскоро се завърна в игра. Той има 28 двубоя за България.

Още преди няколко дни Илиан Илиев загатна, че Кирил Десподов може да загуби капитанската си лента.

"Това ще го решим на лагера. Няма да е коректно да кажа тези неща, преди да сме ги съобщили на футболистите", сподели Илиев пред БНТ.

Трикольорите се събраха за първи път при Илиан Илиев в неделя следобед. Първите два дни бяха опознавателни, а от вчера се набляга усилено върху подготовката за сблъсъка с Унгария. Варненският специалист е запознал играчите си с някои детайли от играта на маджарите. Очаква се Илиев да направи и немалко промени по състава спрямо това, на което залагаше предшественика му.

Почти сигурно треньорът на Черно море, който ще съвместява двете длъжности, ще заложи на по-опитните в състава, които извика.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Илиян Илиев ще направи чистка. Толкова мрази Лудогорец, че дните на Неделчев, Спас Делев, Тошко Неделев, Доминик Янков и Десподов са преброени
  • 2 НеутраленФен

    3 0 Отговор
    правилно решение, деспотоф е мишка