Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 07:00 1 887 5

УЕФА взе решение: Сърбия посреща България на частично отворен стадион

  • лесковац-
  • стадион-
  • сърбия-
  • българия-
  • евро 2024-
  • национален отбор-
  • уефа

Информацията е на агенция "Ройтерс", която се позовава на Апелативната комисия на Европейската централа (УЕФА)

УЕФА взе решение: Сърбия посреща България на частично отворен стадион - 1

Стадионът в Лесковац, където на 19 ноември ще се играе срещата от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година между Сърбия и България, ще бъде само частично затворен. Информацията е на агенция "Ройтерс", която се позовава на Апелативната комисия на Европейската централа (УЕФА).

Първоначално Сърбия бе санкционирана да играе следващия си домакински мач при закрити врата без публика след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври заради инцидентите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград, но жалбата от Сръбската футболна федерация беше частично уважена и наказанието беше намалено.

Източният, северният и южният сектор на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, вследствие на решението на апелативния орган на УФА, който също потвърди и глоба от 50 000 евро за сръбската централа. Според първоначалното решение, Черна гора също бе глобена с 15 000 евро и получи забрана да продава билети за фенове си за следващото гостуване на Унгария в неделя заради расистко поведение на запалянковците в двубоя срещу Сърбия.

Сърбите заемат второ място във временното класиране в група "G" с 13 точки от 7 мача. Лидер е съставът на Унгария, който има 14 точки от 6 срещи, а трети е Черна гора, чийто тим има 8 точки от 6 изиграни двубоя. Българският национален отбор се намира на последното, пето място с едва 2 точки от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си там

    2 0 Отговор
    това сигурно е някаква нова организация за самкции и глоби към УЕФА наречена от миситките УФА
  • 2 антрашпиц

    0 1 Отговор
    И какво значение има за нас това , че ще е частично отворен....Сърбите ще ни бощат кат се требе.Този мач ще го играя ТВЪРДО 1.
  • 3 Сзп

    1 1 Отговор
    С това корумпирано БФС всички се подиграват с българския футбол.Вместо съд и присъди Перукан и компания наглеят все повече,това го няма никъде по света.
  • 4 Лесковац

    1 0 Отговор
    значи мача ще се играе в България.
  • 5 Езоп

    1 0 Отговор
    Последно - стадиона ще е частично отворен, както гласи заглавието, или частично затворен, според текста по-долу?! В тази връзка питам: автора на статията частично грамотен ли е, или е напълно отвеян?