Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 10:00 823 0

Квалификациите за UEFA EURO 2024 в Германия навлизат в решителната си фаза

  • евро 2024-
  • футбол-
  • квалификации

В група “А” всичко отдавна е ясно, като тимовете на Испания и Шотландия вече си осигуриха място на Евро 2024

Квалификациите за UEFA EURO 2024 в Германия навлизат в решителната си фаза - 1

Квалификациите за UEFA EURO 2024 в Германия навлизат в решителната си фаза. Днес ще се изиграят девет мача. Ситуацията в групите е такава, че някои от отборите вече се класираха, други са съвсем близо до еврофиналите, а при трети до последно ще има интрига.

Българският национален отбор посреща Унгария в дебюта на Илиан Илиев като селекционер. Двубоят е с начален час 19:00 часа. "Лъвовете" изгубиха каквито и да било шансове за класиране, докато на унгарците им е нужна само точка от гостуването, за да си гарантират участието в европейското.

В другата среща от групата Черна гора посреща Литва, като домакините нямат друга алтернатива освен трите точки, ако искат да запазят шансовете си за класиране.

В група “А” всичко отдавна е ясно, като тимовете на Испания и Шотландия вече си осигуриха място на Евро 2024. “Ла Фурия” гостува на аутсайдера Кипър. В другата срещата от групата пък Грузия приема Шотландия, чийто тим е може би една от най-приятните изненади на евроквалификациите. В група “F” нещата също са решени, като Белгия и Австрия вече се класираха за Европейското в Гемания.

В група “J” Португалия, която е с перфектен актив дотук и вече си осигури мястото на Евро 2024, гостува на аутсайдера Лихтенщайн, a Кристиано Роналдо ще има възможност да подобри собствените си рекорди с екипа на “мореплавателите”, като 38-годишната звезда има дотук 203 мача и 127 гола за националния отбор. Словакия се нуждае само от точка при домакинството си на Исландия, за да си гарантира мястото на Европейското първенство.

В третата среща Люксембург, който се представя повече от достойно в квалификациите, приема Босна и Херцеговина. Тимът от Великото херцогство трябва на всяка цена да спечели и да се надява словаците да загубят, за да запази теоретичните си шансове за класиране.

Всички срещи днес:
19:00 часа / Азербайджан - Швеция
19:00 часа / България - Унгария
19:00 часа / Грузия - Шотландия
19:00 часа / Естония - Австрия
19:00 часа / Кипър - Испания
21:45 часа / Лихтенщайн - Португалия
21:45 часа / Люксембург - Босна и Херцеговина
21:45 часа / Словакия - Исландия
21:45 часа / Черна гора - Литва


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА