Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 11:35 1 255 1

Новак Джокович: Годината бе почти перфектна

  • новак-
  • джокович-
  • тенис-
  • торино-
  • синер

Да се надяваме, че мога да завърша с още една победа, коментира Ноле преди финала

Новак Джокович: Годината бе почти перфектна - 1
Снимка: БГНЕС

Номер 1 в световния тенис Новак Джокович заяви, че се надява да сложи черешката върху тортата на успешната за него 2023 година, като спечели седма титла от финалния турнир на АТП. Сърбинът спечели през годината титлите на Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос" и Откритото първенство на САЩ, като загуби единствено финала на "Уимбълдън" от Карлос Алкарас и вече има 24 трофея от Големия шлем.

"Имах почти перфектна година. Да завърша тази година като №1 означава, че съм постигнал всички цели, подобрил много рекорди и писал история в спорта. Разбира се, че съм развълнуван", каза Джокович.

"Остави ми още един мач. Да се надяваме, че мога да завърша годината с още една победа", каза той за финала си днес срещу любимеца на цяла Италия Яник Синер.

"Той беше най-добрият играч в турнира до този момент. Спечели 4 от 4 мача и игра страхотен тенис. Очевидно е и на вълната на подкрепата на италианската публика", каза тенисистът за Синер.

"Той ще се бори за първия си трофей, аз - за седми. Бил съм в тази ситуация преди. Дано опитът ми помогне. Но не смятам, че това ще е определящо, защото той играе добре, публиката ще е на негова страна. Знам какво да очаквам. Мисля, че съм имал подобни мачове с него в такава атмосфера и това ще ми помогне да се подготвя", заключи Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Провал,Ноле

    1 4 Отговор
    Всички сме за Синер.