Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 19:31 1 116 1

Унгария победи Черна гора и завърши на първо място в групата ни

  • унгария-
  • черна гора-
  • европейско първенство-
  • победа

Маджарите обърнаха мача през второто полувреме

Унгария победи Черна гора и завърши на първо място в групата ни - 1
Снимка: БГНЕС

Унгария победи Черна гора с 3:1 и завърши на първо място в квалификационна група G за Евро 2024, предава БТА. Унгарците, които вече си бяха осигурили място на еврофиналите, изоставаха в резултата на почивката, но през втората част обърнаха развоя на мача с два гола на халфа на Ливърпул Доминик Собослай и един на Адам Наги.

Черногорците поведоха с попадение на Слободан Рубежич в 36-а минута и за известно време запазиха надежди за класиране на еврофиналите, предвид факта, че в другия мач от групата България за кратко водеше на Сърбия.

Два бързи гола на Собослай в 67-а и 68-а минути обърнаха мача в полза на Унгария, а в добавеното време Наги оформи крайното 3:1.

Така Унгария завърши на първо място в групата с 18 точки, а Сърбия също намери място на Евро 2024 като втори в групата с 14 точки. Черна гора остана на трета позиция с 11 точки, а България финишира на последната позиция с 4 точки в актива си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    5 1 Отговор
    Българи-юнаци