Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 08:23 12 841 7

Историческа победа за Сакраменто Кингс и Везенков! Сашо с най-добрия си баскетбол в НБА, публиката "полудя" (ВИДЕО)

  • спорт

Везенков влезе при минус 16 точки 15 минути преди края на мача

Историческа победа за Сакраменто Кингс и Везенков! Сашо с най-добрия си баскетбол в НБА, публиката "полудя" (ВИДЕО) - 1
Снимка и видео: Instagram

Сакраменто Кингс победи в решителен сблъсък от новия турнир на НБА с 1 точка разлика. Тимът на Александър Везенков бе домакин на Голдън Стейт Уориърс и се нуждаеше от загуба с 11 точки, за да спечели групата си от 5 отбора. В противен случай Стеф Къри и компания щяха да играят на 1/4-финалите.

Успех за Сакраменто пък означаваше домакинско предимство в директните елиминации на турнира. Това обаче изглеждаше като мираж в 33-ата минута на дербито. Тогава обаче в игра влезе Александър Везенков и всичко за "кралете" се промени.

Неприятно е, че Везенков не записа игрови минути в първото полувреме, въпреки че титулярът на неговата позиция тежко крило - Кийгън Мъри, е с контузия на гърба. Треньорът Майк Браун обаче не гласува доверие на Сашо в първите 24 минути на срещата. Какъв трилър пък предстоеше.

Българинът влезе в игра 3 минути преди края на третата част и направи историческо включване за роден играч в толкова важен мач от "Лигата на извънземните". С него на паркета домакините бързо намалиха изоставането си от 16 на 9 точки. Сашо направи добра игра в защита, но секунда преди края на третата част отново седна на пейката. 95:104 след 36 минути.

Българинът се завърна в игра в началото на четвъртата част и реализира тройка за 98:106. Сашо беше точен за 101:107 след бърза атака и асистенция на звездата Фокс. След това Везенков направи ключова борба. Малко по-късно блокира изстрел на звездата на гостите Къри.

View this post on Instagram

A post shared by Sacramento Kings (@sacramentokings)

Разликата пък падна до 105:107. При 109:110 и Дарио Шарич отнесе чадър от българина.

114:113 и лидерство за домакините след тройка на Александър Везенков. Публиката в залата "полудя". Голдън Стейт обаче поведе със 119:114 след подем и в представянето на гостите. 3 минути преди края на мача.

В този момент беше отсъден фал в атака на Къри срещу Везенков. Сашо пропусна открита стрелба от тройката секунди по-късно.

Разликата се качи до 6 точки за гостите, но Везенков асистира за тройка на Фокс - 118:121. Феноменална игра на Сашо в защита, негов съотборник открадна топката и нова тройка 122:123 половин минута преди края на дербито.

Малик Монк реализира победен кош 7 секунди преди края на мача - 124:123.

Кингс печели срещата и с това и домакинско предимство за 1/4-финалите.

8 точки, 4 борби, 1 асистенция и феноменална защита за Сашо. Той игра през цялата последна част на срещата. Звездата Де'Аарън Фокс (на снимката до Везенков) е най-резултатен за домакините - 29 точки. Толкова за гостите вкараха Къри и Андрю Уигинс.

В 1/4-финалите Сакраменто ще е домакин на Ню Орлиънс Пеликанс. Мачът ще е на 4-и или 5-и декември.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 15 Отговор
    Треньорът им е гола вода.

    Коментиран от #3

  • 2 тия па

    8 12 Отговор
    Ако си купят и некой наш футболист може да се прекръстят на Сокър менто.
  • 3 Пешо

    49 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Браво на момчето. Тренирай, играй, живей си живота, гледай си бъдешето и не забравяй корените си!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    34 2 Отговор
    Везенков е много добър!Не вярвам да го продадат скоро.Това са американски трикове за приковаване на вниманието.В този случай им спечели решаващ мач!
  • 5 честен ционист

    22 4 Отговор
    Защо му викат Саша, като трябва да е Сашо?

    Коментиран от #6

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Западняците още си мислят,че Алфабета на славяните е дошъл от русия!Щом на немците трябва да обяснявам,какво ли остава за англосакси.........
  • 7 Индиянци

    16 4 Отговор
    Има доста американци, които все още мислят, че Саша Везенков е Руснак...