Last news in Fakti

1 Декември, 2023 06:30 1 021 0

Ливърпул разпиля ЛАСК и спечели групата си в Лига Европа

  • ливърпул-
  • футбол-
  • ласк линц-
  • лига европа

"Мърсисайдци" бяха далеч по класния тим и успяха да победят с 4:0

Ливърпул разпиля ЛАСК и спечели групата си в Лига Европа - 1

Ливърпул победи ЛАСК Линц с 4:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа.

"Мърсисайдци" бяха далеч по класния тим и успяха още през първата част да достигнат до 2 гола.

Първо Луис Диас откри резултата в 12-та минута, а две по късно Коди Гакпо удвои след пас на Салах.

В 51-та минута пък египтянинът вкара дузпа за 3:0, а попадението се оказа 199-то за голмайсторът на "червените".

В класирането Ливърпул вече има 12 точки и се класира напред като лидер. ЛАСК остава с 3 точки и единствено надежди за третото място.

В 12-та мнута Ливърпул откри резултата. Луис Диас подхвана атака за своя тим и подаде топката на фланга, където беше Джо Гомес Той центрира обратно за Диас в наказателното поле и колубиецът с глава заби топката в мрежата за 1:0.

Само 2 минути по-късно "червените" нанесоха втрои удар. Защитата на ЛАСК беше хваната неподготвена и комбинация между Мохамед Салах и Коди Гакпо завърши с попадение за последния.

В 32-та минута Костас Цимикас опита с бомбен шут да вкара гол, но топката срещна напречната греда. Оказа се, че и вратарят бе докоснал леко топката.

До края на първата част не паднаха нови попадения.

Втрото полувреме започна пак с положения за домакините. Първо Луис Диас, а след това ии Ендо опитаха удари, но не намериха очертанията на вратата.

В 51-та минута падна трети гол. Коди Гакпо бе препънат от Лавал в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Мохамед Салах изпълни наказателния удар, а вратарят дори не помръдна - 3:0.

Минути по-късно Дарвин Нунез се озова очи в очи със стража на гостите. Уругваецът шутира, но ударът му попадна тоно в тялото на Лавал.

В 65-та минута ЛАСК достигна до най-доброто си положение за гол. Ибрахим Мустафа излезе на добра позиция, но Келехер внимаваше, скъси дистанцията и успя да спаси.

Мустафа обаче беше принудително заменен след контузия, която изглеждаше тежка. Футболистът беше изнесен от лекарския щаб и не можеше да стъпи на левия си крак.

В добавеното време ЛАСК се изнесе в по-предни позиции и това даде шанс на Ливърпул са контраатака. Трент Александър Арнолд напредна в противниковата половина и намер Гакпо. Той си освободи пространство за удар и вкара втория си гол в срещата - 4:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА