Last news in Fakti

1 Декември, 2023 10:00 988 5

Полицай е бил подпален при ожесточени сблъсъци с полски фенове (ВИДЕО)

  • фенове-
  • легия варшава-
  • астън вила-
  • лига на конференциите-
  • футбол-
  • полиция-
  • сблъсъци

Привържениците на Легия Варшава се развихриха минути преди победата на Астън Вила с 2:1 в Лига на конференциите на „Вила Парк“

Полицай е бил подпален при ожесточени сблъсъци с полски фенове (ВИДЕО) - 1

Полицай е бил подпален при ожесточени сблъсъци с полски привърженици в четвъртък вечер в Англия. Фенове на Легия Варшава се развихриха минути преди победата на Астън Вила с 2:1 в Лига на конференциите на „Вила Парк“.

Полицията е водила сериозна борба с гостуващите фенове, като всичко се е разиграло в паркинг близо до стадиона, но не е успяла да предотврати избухването на проблеми преди началото на мача. В резултат на това четирима полицаи са били ранени, както още два полицейски коня и две кучета, когато феновете на Легия са започнали да хвърлят ракети по органите на реда.

Един от полицаите, който е бил улучен от сигнална ракета, беше откаран в болница с изгаряния. По-късно от местната полиция потвърдиха, че нито едно от нараняванията не е сериозно.

До тези грозни сцени се стигна, след като билетите им бяха намалени от 1700 на 1002 заради след ожесточени сблъсъци между привържениците на Легия и нидерландската полиция в Алкмаар през октомври за мача на полския тим срещу местния АЗ.

Почти 1000 полски фенове без билети се опитаха да разбият турникетите, тъй като отборът имаше забрана да няма гостуващи привърженици на „Вила Парк“.

По-късно изявление от полицията в Уест Мидландс потвърди, че 39 души са били арестувани по подозрение за престъпления, включително насилие и нападение над полицай, като ги определиха на „отвратителни и изключително опасни сцени“.

Появиха се кадри в социалните медии, които показват, че са хвърляни ракети по феновете на Вила от привържениците на Легия извън стадиона.

"Футболен клуб Астън Вила може да потвърди, че фенове на гостите не са били допуснати на стадиона за двубоя от Лигата на конференциите с Легия Варшава по съвет на полицията в Уест Мидландс след предизвиканите безредици извън стадиона, причинени от полските привърженици", се казва в изявление на тима.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    2 1 Отговор
    Цялата милиция родна недоразвита трЕбва да се запали
  • 2 факт

    2 0 Отговор
    Тия английските куки какви са меки китки не е истина... Конете като коледни дръвчета са ги украсили и по този начин никакъв респект не вкарват. Да им бяхме пратили от нашите робокопи дето млатят наред безмилостно!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Рекох че някоя молотовка отнесъл, пък тя му пламнала найлоновата желетка.