Last news in Fakti

7 Декември, 2023 11:30 4 332 14

Везенков побърка Америка само за 92 секунди (ВИДЕО)

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • нба

Това накара спортния журналист от Сакраменто Франки Картосели да възкликне: „Саша Везенков е като автомат“

Везенков побърка Америка само за 92 секунди (ВИДЕО) - 1

Българският национал Александър Везенков побърка баскетболните фенове в САЩ, след като в социалните мрежи започна да се разпространява занимание по стрелба в коша на 28-годишното крило в залата за тренировки на Сакраменто Кингс.

В рамките на 92 секунди Везенков нанизва 21 поредни тройки. Това накара спортния журналист от Сакраменто Франки Картосели да възкликне: „Саша Везенков е като автомат“.

Фенове коментират, че българинът заслужава да получава повече шансове за изява от треньора Майк Браун и да бъдат създадени комбинации, при които да му се дават повече шансове за стрелба.

Както е известно, от началото на дебютния си сезон в НБА българският национал получава средно по 14,5 минути на игра, в които има по 6,3 точки и 2,3 борби на мач. В редица от мачовете на отбора си, той има по-добър коефициент на полезност от някои от звездите на „кралете“.

Сакраменто Кингс има 11 победи и осем загуби от началото на сезона и за момента заема шесто място в Западната конференция на НБА, както втора позиция в Тихоокеанската дивизия. Следващият мач на Александър Везенков и съотборниците му е на 9 декември (събота) от 4:00 часа българско време – гостуване на Финикс Сънс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 9 Отговор
    След кечиста Русев (който играеше руснак) сега ще правим реклама на България със Саша, което си е руския еквивалент на Сашо, точно преди да ви паднат визите и да се втурнете към Терминал 2 и освободите територията за новия наемател.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Няма начин

    1 3 Отговор
    Липсва му арогантността на Стоичков за да може да се наложи в отбора. Уникален е, но няма злобата на Камата

    Коментиран от #9

  • 3 Айде, нещасника

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Върви учи английски да си вземеш виза за Америка, иначе крив макарон!
  • 4 Любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А ти? Ти къде смяташ да ходиш?

    Коментиран от #6

  • 5 Това е

    1 3 Отговор
    Тренировка...

    Коментиран от #7

  • 6 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Любопитен":

    На брега на Байкал.

    Коментиран от #8

  • 7 Хе-Хе

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Това е реклама! Чудят се как да го продадат, наивнико!
  • 8 Любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Пещи има ли там?
  • 9 Стършел

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Няма начин":

    Абе добре, че не е "арогантен"като Стоичков, меко казано. Може да се докаже и по този начин. Дай Бог да е здрав. Закваската я има момчето и физически, и интелектуално.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАИСТИНА Е ХУБАВО

    2 1 Отговор
    БЕЗСПОРНО Е ДОБЪР ИГРАЧ.МНОГО МИ НАПОМНЯ НА ГРИГОР В ТЕНИСА.НО....СТИГАМЕ ДО ТОВА НО.ТОВА ЛИ СА МУ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ.ВЕЗЕНКОВ ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА РАБОТИ ПО ФИЗИКАТА.ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА РИСКУВА СПОРЕД МЕН.ТРЯБВА ДА Е ПО ИНДИВИДУАЛЕН.ДА ПОЕМА ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТИ .ВСЕ ПАК НЕ Е НА 20-21 ГОДИНИ.ГЛЕДАХ ГО В МНОГО ОТ МАЧОВЕТЕ И ИГРАТА МУ Е ПО СКОРО ДА НЕ ПРОПУСНЕ И ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖИ ОТКОЛКОТО ДА НАПРАВИ ДОБЪР МАЧ .ТРЯБВА И ДА Е ПО АТРАКТИВЕН.КРИЕ МИ СЕ НЕЩО ПО ТЕРЕНА.НА ФИНАЛА МИНАЛИЯ СЕЗОН СРЕЩУ РЕАЛ МАДРИД.КОГАТО ВОДЕХА ПОСЛЕДНИТЕ СЕКУНДИ ТОЙ НЕ СЕ НАЕМАШЕ С ЛИДЕРСКА ПОЗИЦИЯ И СТРЕЛБА А ПО СКОРО СЕ СТРАХУВАШЕ НА ТЕРЕНА.ЗАТОВА И ЗАГУБИХА.РЕАЛ ВКАРА В ИГРА " 98 ГОДИШЕН" ИГРАЧ КОЙТО ИМ РЕШИ МАЧА.ЗА ДА СИ НАИСТИНА ТОП ИГРАЧ НЕ САМО В ЕВОРОПА НО И В НБА - ТРЯБВА ДА РИСКУВАШ ПОВЕЧЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕТО КАТО ИМАШ ДАННИТЕ ЗА ТОВА.АКО ПОРАБОТИ В ТАЗИ НАСОКА ,ЩЕ Е МНОГО ПО УСПЕШЕН.ИНАЧЕ ЩЕ Е САМО НА ТОВА НИВО .ДА ИГРАЕ 12-17 МИНУТИ И КАК Е ОТБЕЛЯЗАЛ 2 ПОРЕДНИ ТРОЙКИ И КАК Е НАПРАВИЛ ЕДНА БОРБА.ТОВА С КЛИПОВЕТЕ ОТ ТРЕНИРОВКИ Е ДОБРЕ НО В ИГРА НЕЩАТА СА ДРУГИ.ИМАШ ПУБЛИКА,ШУМ ,ИГРАЧИ СРЕЩУ ТЕБ,УМОРА И ДР.ДАНО УСПЕЕ.НИКОЙ НЕ ОЧАКВА МНОГО ОТ НЕГО ЗАТОВА Е В ДОБРА ПОЗИЦИЯ ДА ИЗНЕНАДА МНОГО ХОРА,НО ТРЯБВА МНОГО СЪРЦЕ
  • 13 Гениален

    1 1 Отговор
    21 тройки?!!! Егати машитата🤣🤣🤣🤣
  • 14 Ванчо Сотевски

    1 0 Отговор
    Аз викам оная скумрия Кендъл Дженър, дето за пореден път приковала всички погледи без да се наложи да полага много усилия, дето имала много връзки с НБА играчи зад гърба си, да вземе да го оправи за 90 секунди. Тъкмо ще му даде малко повече игрално време.