Last news in Fakti

11 Декември, 2023 06:29 2 532 4

Карлос Насар удиви света - завърна се с гръм и трясък

  • карлос насар-
  • спорт-
  • вдигане на тежести-
  • щанги-
  • световната купа в доха

Топтежкоатлетът ни триумфира на Световната купа в Доха, Катар, и в олимпийската категория до 89 кг.

Карлос Насар удиви света - завърна се с гръм и трясък - 1

Карлос Насар удиви света. Българският щангист постави нови световни рекорди при първото си голямо състезание, след като се завърна от контузия в ахилеса. Топтежкоатлетът ни триумфира на Световната купа в Доха, Катар, и в олимпийската категория до 89 кг. На подиума 19-годишният Насар приключи с двубой от 393 кг.

Той започна успешно в изхвърлянето със 165 и 170 кг, като не успя само на последното си излизане не подиума на 175 кг.

В изтласкването Насар преодоля последователно 205 и 211 кг, след което се справи уверено и с 223 г. Така във второто упражнение той записа световни рекорди и за мъже, и за юноши до 20 години. В рамките на годината Карлос коригира световния рекорд в изтласкването на два пъти, след като през април се справи 221 кг. През лятото постижението беше подобрено от китаеца Тиан Тиао, който сега беше записан, но не участва.

Втори в категорията се нареди Йеисон Лопес (Кол) с 390 кг (180+210), а последен на подиума се качи големият съперник на Насар - Антонино Пицолато (Ит) с 380 кг (170+210).

В Доха - олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024 г., от българите участва и Иван Димов (67 кг), който се нареди втори в по-горната за него категория.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    Браво Талант
  • 2 разковничето

    0 1 Отговор
    А Димов защо не е глътнал 223 грама?
  • 3 Пурко

    0 2 Отговор
    Ако спре белото и престане да си мие краката в мивките ще е добре
  • 4 Браво

    1 0 Отговор
    Супер!