Last news in Fakti

13 Декември, 2023 15:00 1 081 1

Изписаха от болницата пребития турски съдия, прибра се у дома с полицейски ескорт

  • халил умут мелер-
  • анкарагюджю-
  • ризеспор-
  • футбол-
  • болница-
  • съдия-
  • полиция

Атаката доведе до спиране на всички мачове от местното футболно първенство

Изписаха от болницата пребития турски съдия, прибра се у дома с полицейски ескорт - 1

Турският съдия Халил Умут Мелер, който в понеделник вечер беше пребит на терена след мача между Анкарагюджю и Ризеспор, беше изписан от болница. Там той беше лекуван след получена фрактура на лицето, след като беше ударен от президента на домакините.

Атаката доведе до спиране на всички мачове от местното футболно първенство.

Президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа нападна рефера на терена след последния съдийски сигнал при равенството 1:1 в домакинския мач от Суперлигата срещу Ризеспор в понеделник. Съдията, който падна на земята, беше ритнат в мелето, което се случи, когато фенове нахлуха на терена, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в последната минута.

Коджа и други двама души са задържани в предварителен арест, като са изправени пред обвинения в причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Мелер, който беше лекуван от фрактура близо до окото си, излезе от болница в Анкара и вдигна ръка, за да поздрави събралите се медии, преди да влезе в автомобил. Държавната Анадолска агенция съобщи, че Мелер ще пътува до дома си в Измир, Западна Турция, ескортиран от полиция за защита.

"Той няма други проблеми освен подуването на окото", казаха от клиниката.

Коджа е казал на прокурорите по време на разпит, че той просто е ударил шамар на Мелер, обвинявайки рефера в "погрешни решения" и провокативни действия. По-късно той даже подаде оставка.

"Извинявам се на турския съдия и спортната общност, на турския народ и особено на г-н Мелер и семейството му за отношението, което показах към Халил Умут Мелер“, каза той в изявление, прочетено от неговия адвокат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подуто око е средна

    1 4 Отговор
    значи лош корумпиран съдя срещу главния простак президент . да . ще вземе пари под масата и ще потулят всичко . франция бяха агресивни - затова изтърваха купата , а аз бях за другите . в турската република има побоища , но е наказуемо . пумаци , османлии , се кютечат .