Last news in Fakti

15 Декември, 2023 09:30 1 283 0

Звезда на Реал Мадрид стана съсобственик на една от най-разпознаваемите eSports организации

  • реал мадрид-
  • винисиус жуниор-
  • футбол-
  • esports-
  • loud

Той отдавна е фен на електронните игри, а сега е решил да превърне хобито си и в бизнес

Звезда на Реал Мадрид стана съсобственик на една от най-разпознаваемите eSports организации - 1

Бразилската звезда на Реал Мадрид Винисиус Жуниор последва примера на много други футболисти и също направи инвестиционна крачка в света на електронните спортове. Фланговият играч на кралския клуб стана съсобственик на една от най-разпознаваемите eSports организации в своята родина - LOUD.

Той отдавна е фен на електронните игри, а сега е решил да превърне хобито си и в бизнес. Според запознати плановете му са "да създава ексклузивно спортно, гейминг и стрийминг съдържание" за организацията, както и да вдъхнови младежите в Бразилия да не оставят обучението си на заден план, за да може един ден да станат спортисти, без значение дали ще са на терена или пред екрана.

"Като дългогодишен геймър, виждам положителното влияние на видео игрите върху живота и идентичността на бразилските деца. Партньорството с LOUD е перфектна крачка, заедно ще създадем отлично съдържание, ще окуражим младите геймъри да приоритизират ученето и ще подкрепим следващата генерация от спортисти, на терена и пред екрана", сподели носителят на Шампионска лига с Реал Мадрид.


Така Винисиус става поредният футболист, който навлиза в света на електронните спортове, като сред примерите за това са Лионел Меси, Върджил ван Дайк, Олександър Зинченко, както и бивши играчи като Дейвид Бекъм, Серхио Агуеро, Никлас Бендтнер и други.

LOUD се превърна в една от установените eSports организации през последните години, като постигна и огромен успех във VALORANT през 2022-ра, превръщайки се в Световен шампион в изданието на Riot Games. Освен това тимът има отбори по League of Legends, Counter-Strike и други.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА