Last news in Fakti

18 Декември, 2023 15:49 2 092 1

Отлична новина за Лудогорец

  • футбол

Добър жребий за "зелените" в Европа

Отлична новина за Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Късметът намигна на Лудогорец. Българският действащ шампион научи съперника си за плейофа в Лига на конференциите напролет.

Първата среща ще е на 15 февруари и "зелените" ще са гости. Мачът-реванш в България е насрочен за 7 дни след това.

Съперникът на "орлите" е много преодолим - Сервет Женева.

Този тим завърши 3-и в групата си в Лига Европа. Сервет събра 5 точки в каре със Славия Прага, Рома и Шериф Тираспол. Славия Прага спечели групата, напред в турнира продължи и Рома. Отборът от Женева пък ще спори с Лудогорец за място в 1/8-финалите на Лига на конференциите.

Разградчани изпревариха Нордселанд и Спартак Търнава в една от тежките групи на Лига на конференциите и завършиха с равен брой точки с гранда Фенербахче.

Поради по-лоша голова разлика в карето, при разменени победи и г.р. 3:3 в преките двубои с Фенербахче, Лудогорец стана 2-и.

Така Фенербахче се класира за 1/8-финалите като първи в групата. Лудогорец пък ще играе бараж и има добри шансове срещу Сервет Женева.

Ако ликуват в общия резултат срещу Сервет, "зелените" ще се класират за Топ 16 на един от евротурнирите, което би било сериозен успех.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пауло коелю

    2 4 Отговор
    Слави Чалгата се погрижи да ни развали настроението!