Last news in Fakti

19 Декември, 2023 14:30 1 103 0

25 милиона долара премия във Формула 1

  • формула 1-
  • макс верстапен-
  • премия-
  • спорт

Данните отново са на авторитетното списание Forbes, което публикува неофициална информация относно заплащането на пилотите

25 милиона долара премия във Формула 1 - 1

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа рекорден сезон през 2023 година – 19 победи от 22 старта, 575 точки и титла, която стана факт доста преди края на кампанията. Тези успехи осигуриха на нидерландеца сериозна премия от тима, изплащана за спечелването на победи в хода на сезона и за титлата – 25 милиона долара.

Данните отново са на авторитетното списание Forbes, което публикува неофициална информация относно заплащането на пилотите във Формула 1.

Макс Верстапен е пилотът, който успя да промени формулата, по която в Ред Бул плащат на своите пилоти. По времето на Себастиан Фетел и Марк Уебър, когато дойдоха първите големи успехи на тима, те получаваха сравнително по-ниски заплати, но пък се бореха за най-големите премии във Формула 1, които се изплащаха за победи и титли.

С влизането на Макс в челото на класирането и спечелването на първата му титла това се промени – заплатите на пилотите в Ред Бул се увеличиха, но пък премиите нямаше как да бъдат намалени и Кристиан Хорнър на няколко пъти през годините обясни, че това са едни от най-сериозните разходи на отбора, които обаче не попадат в рамките на финансовите ограничения на тавана на бюджетите.

Вече беше съобщено, че от заплата и премии Макс е заработил общо 70 милиона долара – 45 са заплатата и 25 са премиите. Така той излиза пред 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън, който е със заплата 55 милиона долара в Мерцедес, но пък е останал без бонуси този сезон.

Третото място е за Фернандо Алонсо с 34 милиона долара – 24 милиона заплата в Астън Мартин и още 10 милиона за серията подиуми, които той записа през годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА