Last news in Fakti

19 Декември, 2023 08:16 752 3

Везенков и Сакраменто с трета поредна победа

  • сакраменто кингс-
  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • спорт

Българската звезда записа малко над 11 минути, в които отбеляза 8 точки, като направи 7 борби и 1 асистенция

Везенков и Сакраменто с трета поредна победа - 1

Сакраменто Кингс и Александър Везенков победиха с 143:131 аутсайдера Вашингтон Уизардс в поредния си мач от първенството на НБА в своята зала "Голдън 1 Сентър". Българската звезда записа малко над 11 минути, в които отбеляза 8 точки, като направи 7 борби и 1 асистенция. Той бе 2/3 при стрелбата за 3 точки и 1/2 за 2 точки.

Страхотен мач изнесе центърът на домакините Арвидас Сабонис, който завърши мача с трипъл-дабъл - 28 точки, 13 борби и 12 асистенции. Другата звезда на "кралете" Ди'Арън Фокс завърши с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции. Кийгън Мъри пък добави още 25 точки, 5 борби и 4 асистенции. Успехът бе трети пореден и 16-ти за сезона за "Кралете", които заемат 5-ото място в класирането в Западната конференция. "Магьосниците" пък са предпоследни в Източната конференция.

Срещата започна точка за точка, но Вашингтон пръв успя да вземе малко по-сериозна преднина от пет точки за 14:9. В края на първата четвърт Везенков се появи в игра и веднага блесна с тройка с първата си стрелба в мача. Съотборникът му Ди'Арън Фокс обаче пропусна първите си три опита за 3 точки. Първата част завърши 31:27 за Вашингтон благодарение на отличната игра на Джордан Пуул и Кайл Кузма.

Проблемите за звездата на домакините Фокс от тройката продължиха и в началото на втората четвърт. Той все пак завърши с кош две поредни атаки и донесе равенство в мача - 31:31. Везенков пък се отличи с две борби, извърши един фаул в нападение и се пребори за една спорна топка под коша с Кори Киспърт, преди да бъде заменен.

Двата отбора пък продължаваха да се гонят в резултата и след една тройка на Кийгън Мъри се стигна до 40:40. В следващата атака Сакраменто поведе с 42:40 след нов кош на Мъри. Домакините рязко вдигнаха темпото в края на първото полувреме и това веднага се отрази на резултата - 66:56. Най-голям принос имаше Домантас Сабонис, който завърши полувремето с 20 точки и 9 борби.

Сакраменто продължи да държи инициативата и в началото на третата четвърт, докато Вашингтон така и не можеше да се окопити. Така разликата продължи да се трупа и набъбна до 76:56.

Харисън Барнс и Малик Монк също се включиха силно от пейката за "кралете", което бе лоша новина за гостите, тъй като и разликата продължаваше бавно и методично да се увеличава и в един момент достигна до 95:70.

Минута и половина преди края на третата четвърт Везенков се завърна на паркета, но пропусна втората си стрелба от тройката. За сметка на това спечели поредната си борба след неуспешна стрелба на Дени Авдия. Скоро след това обаче българинът отново бе заменен.

В началото на четвъртата четвърт обаче Саша получи нов шанс и се отличи с една открадната топка под коша на съперника. Малко по-късно той вкара втората си тройка в мача за 118:97, а после довкара и една отскочила топка под коша. В края на двубоя Вашингтон успя да направи загубата си малко по-почетна за крайното 143:131.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 новия Гришо

    0 1 Отговор
    имам чувството че Везенков е новия Гришо !