Last news in Fakti

20 Декември, 2023 09:00 1 140 0

Интер показа проекта за новия стадион

  • интер-
  • проект-
  • стадион-
  • футбол

Той трябва да бъде модерен, екологичен и с лесен достъп

Интер показа проекта за новия стадион - 1

Интер показа първи две снимки с проекта за новия стадион на клуба. Планът на "нерадзурите" е да построят ново съоръжение в района на Розано с капацитет около 70 хил. места. Той трябва да бъде модерен, екологичен и с лесен достъп. Около него се планира да има много зеленина, както и магазини, ресторанти и други бизнеси. Той трябва да е съобразен с инфраструктурата на Милано и да има лесен достъп от центъра на града.

"Отвън той ще бъде като спортен град с много приятни места за феновете, както и за всички хора, които живеят в района. Съоръжението ще е продължение на близкия парк и ще се използва 365 дни в годината", обявиха от Интер.

Интер също така стартира анкета, включваща всички тифози на "нерадзурите“, за да споделят мнения по различни въпроси, свързани с мобилността, и други аспекти по отношение на "новия дом“ на клуба.

Проектът за стадиона е на фирма "Популос", която работеше и по стадиона на Тотнъм. Освен това тя имаше и проект наречен "Катедралата", който трябваше да се осъществи на мястото на сегашния "Джузепе Меаца", където отново да си съжителстват Интер и Милан, но тази идея впоследствие бе изоставена от двата клуба, които решиха да строят отделно свои стадиони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА