Last news in Fakti

24 Декември, 2023 19:00 1 941 0

Голямата новина за Манчестър Юнайтед е факт!

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • джим ратклиф-
  • глейзър

Основателят на INEOS се присъединява към ръководството на „червените дяволи“, след като придоби 25% от акцииите на семейство Глейзър за сумата от 1,25 милиарда паунда

Голямата новина за Манчестър Юнайтед е факт! - 1

Манчестър Юнайтед потвърди, че миноритарната инвестиция на сър Джим Ратклиф най-накрая е преминала успешно. Основателят на INEOS се присъединява към ръководството на „червените дяволи“, след като придоби 25% от акцииите на семейство Глейзър за сумата от 1,25 милиарда паунда.

Ратклиф се насочи към придобавинето на по-малък дял в клуба, след като и той, и катарският шейх Ясим не успяха да убедят американските собственици на Юнайтед да продадат изцяло клуба.

Британецът поема изцяло спортно-техническия контрол в Ман Юнайтед, включително ще има правото да взема ключови решения относно играчите и мениджъра. Така феновете на клуба ще видят края на едноличното управление на семейство Глейзър, което запалянковците обвиняват за неуспехите на тима в последните години.

„Въпреки че търговският успех на клуба гарантира, че винаги е имало налични средства за спечелване на трофеи на най-високо ниво, потенциалът не беше разгърнат в последно време“, каза Ратклиф.

„Тук сме в дългосрочен план и осъзнаваме, че предстоят много предизвикателства и упорита работа, към които ще подходим стриктно, професионализъм и страст. Всички искаме да видим Юнайтед обратно там, където му е мястото, на самия връх на английския, европейския и световния футбол“, допълни британският милиардер.

На неговата компания INEOS също ще бъде делегирана отговорност за всички футболни операции на клуба и в допълнение той обеща 300 милиона долара за бъдещи инвестиции на „Олд Трафорд“.

„Това включва всякакви аспекти от футболните дейности в звената за мъжки и женски футбол, както и в Академията. Освен това INEOS получава две места в Борда на директорите“, информират от Юнайтед.

Фен на „червените дяволи“ от дете, 71-годишният Ратклиф се очаква да предприеме серия от сериозни промени в новата си роля в „Театъра на мечтите“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА