Last news in Fakti

24 Декември, 2023 19:30 1 249 0

Уулвърхемптън излъга Челси в мач с историческа стойност

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • уулвърхемптън

За пръв път от 1995 г. се играе среща от елита на Англия на Бъдни вечер

Челси загуби гостуването си на Уулвърхемптън с 1:2 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Срещата се оказа с историческа стойност, защото за пръв път от 1995 г. се играе среща от елита на Англия на Бъдни вечер.

Първото полувреме не предложи попадения, но Челси пропусна златен шанс да открие резултата.

След половин час игра Рахим Стърлинг отне топката и заедно с Николас Джаксън и Коул Палмър се озоваха сами срещу вратаря. Стърлинг постъпи егоистично и стреля, но Жозе Са спаси.

През второто полувреме "вълците" започнаха много силно и откриха резултата в 51-та минута. Сарабиа центрира от корнер, а Марио Лемина се с глава прати топката в мрежата.

Челси започна да търси гол с множество атаки, но в 3-та минута от добавеното време Мат Дохърти заби и втори гол, след като Бадиашил допусна грешка.

Три минути по-късно Кристофър Нкунку върна един гол, но това не бе достатъчно.

В класирането Челси и Уулвърхемптън са съответно 10-ти и 11-ти с по 22 точки.

Първата добра възможност се откри пред гостите. Рахим Стърлинг пусна пас в коридор към Николас Джаксън. Нападателят се измъкна от защитата, но Жозе Са излезе и улови топката.

След 20 минути игра отново футболистите на Челси застрашиха противниковата врата. "Сините" развиха чудесна контраатака, която премина през Мало Густо и Конър Галахър, за да стигне до Стърлинг. Той отново видя Джаксън и центрира на втора греда. Ситуацията беше много добра, но сенегалецът не успя да си спре топката.

Осем минути по-късно пак Стърлинг беше замесен в опасна ситуация. Крилото си спечели нарушение на границата на наказателнот поле и сам изпълни свободния удар. Шутът му обаче прелетя над напречната греда.

В ответната атака Уулвс получиха сходно статично положение. Пабло Срабия завъртя топката, но нацели стената.

Няколко минути по-късно Рахим Стърлинг отне топката от Жоао Гомеш и излезе сам срещу вратаря заедно с Николас Джаксън и Коул Палмър. Стърлинг обаче реши да завършва сам и стреля право в Жозе Са.

В заключителните минути Хи-Чан Хуан получи възможност да стреля, но изпрати топката в аут

До края на полувремето не се стигна до нови опасности.

Втората част започна с груба неточност на Тиаго Силва. Хи-Чан Хуан успя да отнеме топката, която стигна до Жоао Гомеш. Португалецът шутира, а след рикошет изстрелът се докосна до страничната греда и излезе. При повторенията се видя, че Дисаси е блокирал удара с ръка, но съдията не отсъди дузпа.

Натискът на "вълците"продължи и това даде резултат в 51-та минута. Пабло Сарабия центрира от ъглов удар, а Марио Лемина засече с глава и не остави шансове на вратаря - 1:0.

В 65-та минута Челси опита да отговори. Кристофър Нкунку намери Рахим Стърлинг. Той отново пробва да вкара, но Крейг Доусън направи страхотен шпагат, за да запази вратат на своя тим. При намесата обаче централният бранител се удари във вратря и се контузи. Наложи се и да бъде заменен.

Последваха минути, в които домакините се прибраха дълбоко, а момчетата на Почетино започнаха да владеят топката и да търсят изравнителен гол.

Все пак в 93-та минута Челси допусна нова грешка. Уулвс разви хубава атака, а след пас в наказателното поле Бадиашил допусна фатална грешка и изби топката в краката на Мат Дохърти. Бившият футболист на Тотнъм само това чакаше и с едно докосване вкара нов гол във вратата на Петрович.


Само 3 минути по-късно Кристофър Нкунку върна едно попадение. Рахим Стърлинг сложи топката на главата на французина и той с много точен удар възстанови надеждите на своя тим.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА