Last news in Fakti

26 Декември, 2023 10:00 1 641 0

Огнена стихия на Коледа, спортен комплекс е изпепелен до основи (ВИДЕО)

  • спортен комплекс-
  • спор-
  • пожар

Зала „Спортика“ е избухнала в пламъци около 13:00 часа на 25 декември, съобщава местното издание „La Voix du Nord“

Огнена стихия на Коледа, спортен комплекс е изпепелен до основи (ВИДЕО) - 1

Огнена стихия, избухнала навръх Коледа, изпепели спортния комплекс във френския град Гравлин, разположен на 23 км от Дюнкерк в департамента Норд. Добрата новина е, че няма човешки жертви.

Зала „Спортика“ е избухнала в пламъци около 13:00 часа на 25 декември, съобщава местното издание „La Voix du Nord“. Съоръжението е дом на баскетболния Гравлин-Дюнкерк и в четвъртък трябваше да приеме мача срещу Пари Баскет от френската елитна дивизия.

Счита се, че огънят може да е започнал от котела на басейна, който е бил в ремонт. Вече тече разследване, което трябва да уточни причините за пожара.

„Всичко стана на дим и пепел - тренировъчната зала, залата за мачове, залата за тежести, стаята с екипировката, настаняването и склада - нашият работен инструмент. Комплексът няма да отвори в продължение на месеци, година, може би повече. Все още не знаем. Експертите ще трябва да дойдат и да възстановят всичко това“, коментира Делфин Ватез, директор на „Спортика“, пред в. Voix du Nord.

Според информациите, близо десет екипи на противопожарната служба са били на мястото на пожара, за да потушат пламъците, обзели зала „Спортика“.

Спортната зала в Гравлин имаше характерна архитектура, вписваща се в околните сгради. Тя е открита през 1986 г. и имаше капацитет от 3500 места. Най-големите успехи на местния баскетболен клуб са спечелването на Купата и Суперкупата на Франция през 2005 г., както и Купата на Лигата през 2011 и 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА