Last news in Fakti

5 Януари, 2024 06:29 893 0

Барселона започна 2024 година с трудна победа

  • барселона-
  • футбол-
  • лас палмас-
  • канарските острови

Срещата беше от 19-ия кръг на Ла Лига

Барселона започна 2024 година с трудна победа - 1

Барселона започна 2024 година с трудна победа. Каталунците се наложиха с 2:1 над Лас Палмас на Канарските острови. Срещата беше от 19-ия кръг на Ла Лига. В 12-ата минута домакините поведоха чрез Мунир Ел Хадади. В 55-ата минута Феран Торес изравни, а в продължението на мача Илкай Гюндоган се разписа от дузпа, за да донесе ценен успех на своя тим.

Така "блаугранас" събраха 41 точки и излязоха на трето място във временното класиране. Лас Палмас е 10-и с 25 точки.

Възпитаниците на Шави Ернандес изиграха нов слаб мач, в който рядко застрашаваха вратата на своя съперник. В 10-ата минута Жоао Кансело се контузи, а новото попълнение Витор Роке дебютира през последните 10 минути от мача.

Срещата започна на по-бавни обороти. В 10-ата минута каталунците понесоха пореден удар с контузен футболист. Жоао Кансело получи травма и на негово място влезе Андреас Кристенсен. Само две минути по-късно Лас Палмас поведе. Сандро Рамирес получи отляво и пусна страхотен пас по земя за Мунир Ел Хадади, който успя да изпревари Иняки Пена и да прати топката във вратата за 1:0.

В 23-ата минута домакините организираха нова опасна атака. Сандро Рамирес се беше преместил на левия фланг, където комбинира с Алберто Молейро. Последният изведе Сандро на стрелкова позиция в наказателното поле. Нападателят отправи удар от малък ъгъл, с който Иняки Пена успя да се справи. Пет минути след това Хавиер Муньос шутира от далечна дистанция, а Пена успя да избие. Топката се озова в Сандро, чийто удар облиза гредата.

В 41-ата минута отборът от Канарските острови изпълни късо корнер, след което Сандро потърси далечния ъгъл, но топката профуча покрай гредата.

Второто полувреме започна с по-активни действия на Барселона. В 51-ата минута Рафиня проби отдясно, навлезе навътре и опита удар, който мина опасно над вратата. Четири минути след това каталунците изравниха. Саул Коко не успя да изчисти добре топката, пращайки я в главата на Роберт Левандовски. След това кълбото се озова във Феран Торес, който овладя и с техничен удар матира вратаря за 1:1.

Барселона продължи да бъде по-активният отбор. Треньорът на Лас Палмас Гарсия Пимиента направи три смени, за да върне свежестта в отбора си. В 76-ата минута Пехиньо отправи удар, който рикошира в гърба на Роналд Араухо и излезе в корнер. След неговото изпълнение Мика Мармол отправи удар с глава, който премина опасно покрай вратата.

В 78-ата минута в игра за Барселона дебют направи новото попълнение Витор Роке. Бразилецът замени Феран Торес.

В първата минута на добавеното време Алваро Валес успя да избие силен удар на Жоао Феликс. Топката отиваше към непокрития Илкай Гюндоган, но германецът беше изблъскан с две ръце от Дейли Сингкравен. Главният съдия посочи бялата точка и изгони нидерландския защитник на Лас Палмас. Гюндоган застана зад топката и прати вратаря в обратния ъгъл за 1:2.

Малко след това Витор Роке пропусна да се разпише на празна врата след подаване на Жоао Феликс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА