Last news in Fakti

15 Януари, 2024 11:30 947 6

В Турция задържаха израелски футболист за подкрепа на израелските действия в Газа

  • сагив йехезкел-
  • футбол израел-
  • турция-
  • анталияспор-
  • футбол

На 14 януари по време на мач между Анталияспор и Трабзонспор, след като отбелязал гол, Йехезкел посочил лентата на ръкава си с надпис „100 дни. 7.10“

Израелският футболист Сагив Йехезкел, защитник на турския футболен отбор Анталияспор, е бил задържан по обвинение в „публично подбуждане към враждебност“, съобщи министърът на правосъдието на Турция, цитиран от турски медии.

На 14 януари по време на мач между Анталияспор и Трабзонспор, след като отбелязал гол, Йехезкел посочил лентата на ръкава си с надпис „100 дни. 7.10“. Надписът се отнася до отбелязването на стотния ден от палестинско-израелския конфликт, започнал на 7 октомври 2023 г. с нападението на бойци на „Хамас“ на израелска територия.

Веднага след публичната проява на израелския футболист, бордът на директорите на футболния клуб е взел решение за прекратяване на договора му. Ръководството на "Анталияспор" обосновало решението си с изявлението, че Йехезкел е „действал срещу националните ценности“, посочва Анадолската агенция.

„Прокуратурата в Анталия започна процес за „публично подбуждане към враждебност“ поради безотговорните действия на Йехезкел в подкрепа на кланетата, извършени от Израел в ивицата Газа“, написа министърът на правосъдието Йълмаз Тунч в своя публикация в социалната мрежа „Екс“. Министърът добавя, че решението да се даде приоритет на националните ценности пред спортните постижения подчертава значението, което Турция отдава на зачитането на принципите на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турски измишльотини

    7 10 Отговор
    Никъде не е написал за подбуда към насилие а просто че е стотния ден от конфликта.
  • 2 Сотир

    2 8 Отговор
    Човека е отбелязал 100 дни от атаката на комунистите(тер..стаите).
  • 3 Гост

    9 12 Отговор
    И Ердоган е същият като Путин ... прост диктатор.
  • 4 Точно така,

    16 7 Отговор
    Покажете на мазното еврейче от къде духа вятърът! Да го видим сега, колко е ербап. Да не захленчи извинително?
  • 5 тоя е от мосад ,

    10 5 Отговор
    те ги пращат на фронта . Футболист пропагандист . докато мохамеданите оплакват роднините , той провокира 25 хиляди нови избивания . в турски зандан е доста тежко . сигурно има 8-9 деца . юдеистите са недипломатични .

    Коментиран от #6

  • 6 Все пак в турски зандан е по-добре

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "тоя е от мосад ,":

    Отколкото Шейтаняху да ти връчи призовката и да те прати да умреш в Газа. Футболистът добре е преценил кое да избере.