Last news in Fakti

18 Януари, 2024 12:00 2 249 8

Нова голяма сензация от Америка: Спрягат Везенков за трансфер

  • александър везенков-
  • спорт-
  • нба-
  • сакраменто кингс-
  • вашингтон

Отборът на Везенков опитва да привлече голямата звезда на Уизърдс Кайл Кузма

Александър Везенков може и да не завърши дебютния си сезон в НБА в отбора на Сакраменто. Българинът, който бе избран за №1 в Евролигата през миналата година, е спряган за трансфер в един от най-емблематичните тимове в лигата - Вашингтон.

Отборът на Везенков опитва да привлече голямата звезда на Уизърдс Кайл Кузма, за да се подсили за заключителната част от сезона. Кингс пробваха да вземат американеца, който бе част и от ЛА Лейкърс и през лятото, но тогава самият играч отказа. Сега обаче Сакраменто предлагат апетитна оферта на Вашингтон. В замяна на Кузма в посока столицата на САЩ ще заминат Кевин Хънтър, Дейвиън Мичъл и родната гордост в баскетбола. Според медиите в Америка “Сакраменто” ще бъде един от най-активните на трансферния пазар. Сделки между тимове в НБА могат да се правят до 8 февруари, когато прозорецът затваря.

В американски портал пък се появи информация, че Кингс имат и друга опция, ако сделката с Вашингтон не се осъществи. В случай, че отборът от Калифорния не се разбере с Уизърдс, то Сакраменто може да размени играчи с Мемфис. В пакета отново са включени българинът, както Хънтър и Мичъл. А в посока “Кингс” ще поемат Маркъс Смарт и Стив Адамс.

Медиите в САЩ са категорични, че Кевин Хънтър 99% ще напусне Кингс. Баскетболистът разочарова от началото на сезона и треньорът Майк Браун е готов да се раздели с американеца. Ако това се случи, а Везенков все пак остане в “Кингс”, българинът ще получава все повече игрови минути, отчитат анализатори. В момента националът ни е резерва точно на Хънтър.

В същото време Везенков изигра един от най-силните си мачове, откакто замина за Америка. Саша вкара 14 точки - изравнен негов рекорд, при загубата от Финикс 117:119. Българинът получи доста игрово време - близо 18 мин. Поражението пък бе 3-о поред за Кингс. Отборът на Везенков вече е на 7-о място, което не гарантира директно участие в плейофите.

При поражението от бившия тим на Георги Глушков Везенков и съотборниците му поставиха рекорд по асистенции през първото полувреме за сезона. Играчите на “Кингс” завършиха с 23 точни попадения. Преди нов клубен рекорд бе 22, поставен преди дни срещу Торонто.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 2 Отговор
    Май няма да се задържи дълго в това село Сакраментово.

    Коментиран от #2

  • 2 Обективно

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Сакраменто е столица на Калифорния хаха какво село ?!

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обективно":

    Сам Саша каза, че е голямо село в едно от интервютата си, пък ако ще и столица да е.
  • 4 Тодоров

    3 0 Отговор
    Стига с този Везенков. Една телевизия специално харчи луди пари за 2 колеспонденти, които да лъжат какво става с него. Истината е, че Везенков може да е много добър за Европа, но не става за лигата на ИЗВЪНЗЕМНИТЕ. Това е !

    Коментиран от #7

  • 5 ⚜️Просветен⚜️

    1 3 Отговор
    За да иде в Уизърдс , Джордан като не просто собственик , а и бивш играч , със сигурност ще го е гледал как играе! А ако Свети Майкъл Въздушния прецени , че ще ти дава кинти да играеш баскет , ми сигурно ставаш!

    Коментиран от #8

  • 6 АнтиВез

    2 0 Отговор
    тоя нали го изгониха от Барселона, сега и от Сакраменто, само в Гърция вирее
  • 7 Фенка

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    чу че поемал разноските, да лобират за него ......
  • 8 зле

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "⚜️Просветен⚜️":

    М Джордън не е собственик на магьоснците от известно време, използавй си мозъка преди да пишеш