Last news in Fakti

4 Януари, 2014 16:31 1 019 0

ЦСКА уреди ново попълнение

  • цска-
  • попълнение-
  • сънди-
  • испания

Играчът е нигериец, играл за Испания

ЦСКА уреди ново попълнение - 1
Снимка: БТА
ЦСКА вече може да се похвали с ново попълнение през зимния трансферен прозорец. Става въпрос за 25-годишния нигерийски полузащитник Стивън Сънди.
 
Сънди няма да заема квота за чужденец, тъй като има испанско гражданство и дори е играл за младежките гарнитури на Испания. Халфът подписа договор с "армейците" за срок от две години и половина. За последно той е играл в израелския Бней Сахнин, но е прекратил договора си, след като през изминалия полусезон е записал само 2 мача.
 
Иначе кариерата му започва в испанския Ехидо. През 2007 г. дори е привлечен от Валенсия. За четири години "Лос Че" го преотстъпват на Осасуна, Бетис и Нумансия, но все пак във визитката си той има и 10 мача за Валенсия, включително и в Шампионската лига. От 2011-а до 2013-а е привлечен за постоянно в Нумансия, откъдето и преминава в Израел през лятото.

Сънди е играл за младежките гарнитури на Испания до 19, до 20 и до 21 години. Има и един мач за мъжкия национален отбор на Нигерия през 2010 г.

Нигериецът е третото ново попълнение на ЦСКА през зимата след Тони Силва и Здравко Илиев.  Напускат Николай Дюлгеров, Мамади Сидибе и Брайън Хауърд. Клубът все още договаря финансовите условия за раздяла с Християн Кировски и Омар Косоко.
 
С функционални прегледи за част от юношите днес започна първият официален ден за "червените" за 2014 г. В неделя изследвания ще преминат всички играчи, а в понеделник тимът пътува за първия си лагер в Ксанти, Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА