Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 11:31 6 489 34

Жесток удар по България...

  • футбол

Футболна България изглежда е на дъното си

Ясни са разбивките за УЕФА Лига на нациите 2024/2025. България е в една урна с Азербайджан, Косово и Фарьорски Острови.

Тези 3 държави общо имат нула участия на Мондиали по футбол за мъже.

България има 7 участия на Световни по футбол за мъже. Три пъти сме 15-ти, веднъж 13-ти и веднъж 12-ти. Последните ни две участия са най-доброто и най-слабото 4-ти и 29-ти.

3 държави и 0 участия на Мондиали, една с общо 7 и са в едно каре като тежест в УЕФА!

Предстоят избори за президент на БФС, според мен ако статуквото се запази под някаква форма, подозирам, че с Косово, Азербайджан и Фарьорски острови (без да ги подценявам) дълго ще се задържим като сходен фактор на национално ниво във футбола.

Все пак ние сме били много сериозна футболна сила. Вече не сме, а дали ще бъдем?

Защо е добре да имаме по-силен футбол (професионален и масов)? Много пъти съм го писал - за единството на нацията и за здравето на българите като цяло.

Но за да ме разберат повече хора. Силен национален отбор трябва да означава силни трансфери на българи (ако сега например Бонев или Балъков са на по 20 години може да си представим колко ще е футболната им цена). Големи мачове на родни тимове пък означават престиж за страната, предпоставки за развитие на туризъм и евентуално партньорство с големи международни концерни. Колкото по-добри футболисти имаме, толкова по-големи заплати ще взимат най-вероятно в чужбина. Или накратко написано: Пропускаме (като общество) пари! Ако те са водеща ценност, както оставам с впечатление, че се налага като мода.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 4 Отговор
    Вие се благодарете, че въобще са ви допуснали. След някоя и друга година в Азиатската лига.
  • 2 Трол

    43 1 Отговор
    В България футбол има вече само в селските окръжни лиги. Ако успеем да научим момчетата там да не бият съдията, скоро можем да се поздравим с много по-престижно място в урните на жребия.
  • 3 Мдаааа

    44 3 Отговор
    Щом Камата допря до Кауфланд, какво да чакаме от футбола!

    Коментиран от #24

  • 4 333

    35 3 Отговор
    Откакто киро гела и такива корумпета като него налазиха БГ футбола е така. И така ще бъде. Докато има мафия, която реди правилата в най-популярната игра, дърпа конците и обира парсата.

    Коментиран от #8

  • 5 СТИГА БЕ

    21 0 Отговор
    Иначе щяхте да ревете, че жребият отново не е благосклонен към вас/нас... Ха, да ви видим сега ще изплувате ли
  • 6 КАМАТА В КАУФЛАНД

    21 3 Отговор
    Балъков в Бетано, за пари....не да развиват футбола ни.
  • 7 Кадир

    26 0 Отговор
    Мястото ни е точно там. Гответе се за отпадане с този отбор от връзкари и шмекери, обикалящи студията за татуси и кръчвмите.
  • 8 КИРО ГЕЛА МАЧКА

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "333":

    Левски и ЦСКА.....щото и двата отбора да слаби....

    Коментиран от #27

  • 9 КАКВА БЪЛГАРИЯ?

    26 2 Отговор
    След 1994-та, в България погребаха футбола.
  • 10 Отчаян

    23 0 Отговор
    Били сме някакви...То и аз имах х...й за три кожи,ама сега като се загледам - имам кожа за три х...я....Ентропия!!!

    Коментиран от #19

  • 11 ха ха

    27 0 Отговор
    Както много пъти съм заявявал, държавата ни е конструирана за да издояване от частни интереси. Погледнете, пътища, енергетика, здравеопазване, образование и сигурност. Защо спортът/футболът трябва да са изключение. Финансирането на футбола е предназначено да захранва отборите, а не децата да спортуват. Реално подпомагаме клубовете за да играят с чужди футболисти. Пропадането на националния отбор при този модел е сигурно.

    Коментиран от #21

  • 12 Чудо големо !

    21 0 Отговор
    Абе,тия ще ни разпилеят.Нямаше ли група с Нагорни Карабах !?

    Коментиран от #14

  • 13 Исторически парк

    20 0 Отговор
    Дано да направим хикс с фаьорите.. срещу гигантите азери и косово нямаме шанс
  • 14 Ивелин Михайлов

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чудо големо !":

    Нагорни карабах вече не съществува. Падна под турско робство
  • 15 Някой

    23 0 Отговор
    За мен има много по-важни неща от футбола, в които България е по-назад дори и от Косово и Фарьорски Острови. Кога ще го разберат българите? За мен футбола, е на десето място, но отзад-нарред. На първо място отзад-напред са бокс, вдигане на тежести, ръгби, гребане, баскетбол, волейбол ... За мен най-важните неща са образованието, функционалната грамотност, правосъдие, доходи, данъчна система, пенсионна система, здравеопазване, полиция, корупция ...

    Безобразие е, че у нас има толкова много нереализирани некъдърни бивши футболисти и футболни треньори, които са намерили поприще в медиите, в това да пишат за футбол и футболисти. Има много по-полезни неща за вършене за българското обществоза вършене от това са драскат денонощно за футбол. Като например да станат хигиенисти, косиери в супермаркет, шофьори в градски транспорт ...

    Пък и освен това, т.н. футболни журналисти, когато нява новитни публикуват измислици и лъжи, за да печелят пари.
  • 16 факуса

    10 1 Отговор
    откак е демокрация няма дъно на което да не сме стъпили,и то все с подкрепа от партнерите ни

    Коментиран от #22

  • 17 Не разбрах

    15 0 Отговор
    Защо е жесток удар след като местото ни е с тези държави все едно да се обиждаме от политиците които имаме.
  • 18 шааа

    8 0 Отговор
    Е пак как веднъж не се паднахме в група на нашето ниво!!!
  • 19 факуса

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Отчаян":

    33г.все бяхме,ще, няма вече
  • 20 Гост

    9 2 Отговор
    Това показва че поколенията се израждат...сегашните за нищо не стават....
  • 21 Някой

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    "Погледнете, пътища, енергетика, здравеопазване, образование и сигурност. Защо спортът/футболът трябва да са изключение."

    Защо футбола трябва да, е най-важното в България? Защо постоянно ни се внушава от медиите, че футбола е най-важното? И се замитат под килима много по-важни нища. Защо се пише много повече за некадърноста и некомпетеноста и напускането на Борислав Михайлов, отколкото за същото но свързано с Бойко Борисов и резултатите за България от неговото "ръководство". Защо постоянно ни се вменява как държавата трябва да дава повече пари за футбол. Не държавата трябва да дава повече пари за образование, за борба с неравенството и ниските доходи. Така щото, минималната заплата у нас да не е 4 пъти по-ниска от минималната заплата в Германия и Франция. У нас минималната да заплата е под 500 евро месечно, а в Германия и Франция е около 2000 евро месечно. И не стига това, ами "полското" 20% ДДС у нас прави храните по-скъпи в сравнение с Европа. Защото там има диференцирано по-ниско ДДС за основни храни.

    Не ми дреме, че България е станала футболно джудже, дреме ми, че българите са най-големите мизерници и клошари на Европа. Дреме ми, че българските деца са най-функционално неграмотните не само в Европа, но сравнено и с Африка.

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Боби Перу

    11 1 Отговор
    Най-големия удар срещу БГ футбола го нанесоха БФС !
  • 24 Зевзек

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаааа":

    Ми че то интелектуалното ниво на "Камата" е като на каруцата от пловдивското Столипиново. Това да е рекламно лице на Кауфланд е даже много над възможностите му. Пробва се безуспешно като треньор и бизнесмен. Сега е футболен коментатор на латино футболна публика незавършила 5-ти клас живееща в ужасни гета.
  • 25 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Не само по футбол, но и по икономически показатели и корупция сме в същата урна.
  • 26 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Имаме реални шансове да не сме последни. Правим два равни с Косово, разменени победи с Азербайджан и точка като гост на Фарьорските острови и убедителна победа с 1:0 като домакин и ще постигнем целите си
  • 27 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "КИРО ГЕЛА МАЧКА":

    Да ЛЕВСКИ са слаби , защото няма пари а цска ФАЛИРА!
  • 28 Оптимист

    2 0 Отговор
    Чудесна новина! Поне няма да се паднем с тези отбори, че последните 15г. много срам брахме срещу най-слабите. Сега поне като ни бият ще знаем,че падаме от добри отбори.
  • 29 България

    0 4 Отговор
    Кой е тоя Бонев?...

    Коментиран от #33, #34

  • 30 безпартиен

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    А как Ви изглежда бъдещето при 2.2 млн пенсионери,над 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,над 650 хил.малолетни и не пълнолетни,над 1 млн.без образование,без професионална подготовка и без трудови навици ц.....гоинер???Сметнахте ли колко останаха да произвеждат,да плащат данъци и осигуровки за издръжката на всички по горе?Не виждате ли,че всеки по голям инвеститор ни заобикаля,просто защото у нас вече няма достатъчно работна ръка за високи технологични производства!Държавата е фалирала и е въпрос на време да го обявят официално!Непрекъснато вземане на заеми за обслужване на стари заеми!
  • 31 шефа

    2 0 Отговор
    Няма страшно,Перуката и неговото ОПГ БФС ще ни изведе до нови футболни висини хаххааааааа.
  • 32 Почти

    2 0 Отговор
    редовно участвахме на световни финали при формат от 16 отбора. Сега при 32 не можем и да мечтаем за финали. Тогава футбола ни поне официално беше аматьорски и нямахме играчи в и от чужбина. Имахме детско юношески школи в които се тренираше безплатно. Сега силни са отборите с богати собственици. Сега нямаме такива, нямаме бази и стадиони. В селата няма деца а градските деца няма къде да играят а и града им предлага други развлечения. Така, че нито Боби нито Бербатов могат да направят нещо.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.