Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 03:03 2 871 5

Сашо Везенков с още по-мечтан трансфер?

  • спорт

Сашо стана част от НБА това лято, но може да премине в 6-кратен шампион и тим с огромна българска фенска маса, която да го подкрепя мощно и от залата

Сашо Везенков с още по-мечтан трансфер? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сакраменто Кингс иска да спечели поне 1 плейофна серия този сезон. Тимът е 5-ти във временното класиране на Изток в НБА. Основните звезди на "кралете" са гардът Де'Аарън Фокс и Домантас Сабонис. Твърди се, че броени часове преди затварянето на зимния трансферен прозорец в НБА Сакраменто няма как да се раздели с Фокс или Сабонис. Непоклатим статут в отбора има и младокът Кийгън Мъри. Малик Монк пък е един от най-добрите играчи влизащи като резерва в Лигата. Малик е и много добър приятел с Де'Аарън и ако напусне "кралете" ще е удар по атмосферата в тима. Всеки друг от Сакраменто Кингс може да бъде разменен за друг/и играчи.

Това важи и за Александър Везенков. Преди часове се появиха информации в САЩ, че Сашо може да попадне в евентуална бартерна сделка между Вашингтон Уизърдс и Сакраменто Кингс. Сега пък се твърди, че Чикаго Булс, Юта Джаз и Бруклин Нетс имат интерес към крилото от България. Мечтан вариант изглежда размяна на Алекс Карузо от "биковете" за Александър Везенков и още един ролеви играч на Сакраменто. Твърди се, че Кингс искат гарда Алекс в редиците си за подкрепление на ниските постове.

Много българи живеят в Чикаго и наскоро подкрепиха Александър Везенков преди мач на Булс и Кингс. Евентуален негов трансфер в Чикаго Булс може да е отличен както в баскетболен, защото Сашо май не се адаптира най-добре към Сакраменто, така и в маркетингов и емоционален план.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    7 1 Отговор
    Таланта Си е Талант
  • 2 ⚜️Просветен⚜️

    9 2 Отговор
    Wizards е собственост на Въздушния! Ако Джордан е изгледал поне едно видео със Везенков и е дал одобрение , това наистина е комплимент!

    Коментиран от #4

  • 3 Звезда

    2 0 Отговор
    Малко ми прилича на онзи виц: “Една дузина отбори се борят за Саша, всеки вика: “Ти го вземи”. Дали Везенков ще има характера да остави следа в НБА?
  • 4 Неук

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "⚜️Просветен⚜️":

    Където Wizards, там и Hornets? То същото. Както си преговарят с Чикаго, пък той да вземе да отиде в Milwaukee (Bucks)?
  • 5 Неук

    0 1 Отговор
    Ще е първия играч в НБА който са успели да го картотекират контузен и съответно да мине медицинските прегледи. Обаче Ганя е умен и си мисли, че трансферите са като пазара на картофите.