Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 09:00 1 595 2

Нови показания срещу Алвеш: Вонеше на алкохол, момичето беше в шок, трепереше, плачеше

  • дани алвеш-
  • дело-
  • показания-
  • футбол-
  • съд

Санс, която преди старта на делото изтри всичките си профили в социалните мрежи, заяви, че съпругът ѝ се  прибрал в много тежко състояние след посещението в дискотеката

Нови показания срещу Алвеш: Вонеше на алкохол, момичето беше в шок, трепереше, плачеше - 1

Продължава делото за изнасилване срещу Дани Алвеш в Барселона, което започна вчера. Той е в ареста от януари 2023 г., след като бе обвинен в изнасилването на жена в нощния клуб "Сътън" в каталунската столица в края на декември 2022 г. На 14 ноември стана известно, че съдът е приключил разследването, а прокуратурата иска 9 години затвор за футболиста. Делото трябва да приключи утре.

Във втория ден от съдебния казус показания дадоха съпругата на Алвеш - Йоана Санс, спътникът му във въпросната вечер, шефът на дискотеката, както и полицаи, които първи са разпитали жертвата на предполагаемото изнасилване.

Санс, която преди старта на делото изтри всичките си профили в социалните мрежи, заяви, че съпругът ѝ се прибрал в много тежко състояние след посещението в дискотеката.

"Той се прибра много пиян, вонеше на алкохол. Блъсна се в гардероба и се срина на леглото. Не беше контактен, нямаше как да говоря с него същата вечер", обясни Санс и подчерта, че никога официално не е искала развод от Алвеш.

Според "Марка" показанията на Йоана косвено подкрепят защитната стратегия на Алвеш. Адвокатите му искат да покажат, че тази вечер той е бил много пиян, защото в Наказателния кодекс на Испания това е смекчаващо вината обстоятелство.

Подобна бе и версията на спътника на играча - Бруно, според когото двамата са се почерпили повече от солидно още преди влизането в дискотеката. По думите му, те са били на вечеря в ресторант, където са изпили едно шише уиски, няколко джина с тоник и четири бутилки вино.

Показанията на шефа на дискотеката и полицаите обаче сгъстиха черните облаци над Алвеш. Управителят на клуба потвърди, че е бил пиян, но заяви, че момичето е било в шок и веднага след инцидента е потърсило помощ.

"Алвеш е идвал много пъти, но онази вечер беше много пиян. При охраната ни дойде момиче, което бе изключително разстроено и плачеше. Тя каза, че е била изнасилена. В този момент на няколко метра мина Алвеш и тя веднага го посочи за извършител. Беше в шок, не спираше да плаче", разказа шефът на дискотеката.

Полицейският служител, който е провел първоначалния разпит след жалбата на жертвата, беше категоричен, че става въпрос за престъпление. Според него записите от камерите за наблюдение потвърждават теорията за изнасилването.

"Чувстваше се зле, трепереше, плачеше. Доста дълго трябваше да я успокояваме, защото не можеше да говори. Каза, че този мъж не ѝ е позволил да напусне мястото и я е изнасилил. Заяви още, че не ѝ трябват пари, а иска справедливост", заяви полицаят.

Утре е последното от първоначално назначените 3 заседания на съда. То ще е ключово, защото показания ще дадат Дани Алвеш и момичето, което твърди, че е било изнасилено. Ще бъдат представени и ДНК анализите, които също са във вреда на играча. По преценка на съда ще се реши дали ще има нови заседания или директно ще се стигне до произнасяне на присъда. Легендата на Бразилия и Барселона е заплашен до 12 години затвор, ако вината му бъде доказана.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кеф

    5 1 Отговор
    Ако беше Си в България щеше да си герой и да си изнасилваш на воля !
  • 2 Оракула от Делфи

    1 0 Отговор
    Сигурно е едно , че законите на България не работят, за разлика от тези на Испания!
    Тука в България ,малки непълнолетни момичета, са първите жертви на халици и мутри!
    Ако се отърве от тях , по чудо ,то , наркодилърите я чакат , зад ъгъла на училището!