Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 08:30 1 118 2

Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби от най-слабия отбор в НБА

  • александър везенков-
  • нба-
  • баскетбол-
  • сакраменто кингс-
  • спорт

"Кралете" загубиха със 120:133 у дома

Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби от най-слабия отбор в НБА - 1

Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс, след като пропусна няколко поредни мача на тима заради контузия. "Кралете" обаче загубиха със 120:133 у дома от отбора с най-слаби показатели през сезона - Детройт Пистънс.

Везенков беше под въпрос за двубоя, но няколко часа преди началото на срещата стана ясно, че Майк Браун ще може да го използва. Българинът получи едва 5 минути, в които вкара 3 точки и овладя една борба. В статистиката на Саша останаха и две нарушения.

Преди около месец двата отбора премериха сили в Детройт, като "буталата" натрупаха преднина от почти 20 точки в първата част, но тя много бързо беше стопена и в крайна сметка Сакраменто се наложи със 131:110. Днес обаче се стигна до изненада и Питънс постигнаха едва седмия си успех през кампанията.

Днес наставникът на Детройт Монти Уилямс не можеше да разчита на Боян Богданович, но и в отсъствието на хърватския стрелец гостите показаха, че не са за подценяване.

Кевин Хъртър наниза три тройки в началото и Сакраменто поведе с 14:5. Домантас Сабонис беше на обичайното си високо ниво и допринасяше с борби и асистенции за "кралете", а Ди'Аарън Фокс умело дирижираше играта на тима. Кийгън Мъри също започна много силно за домакините, които обаче не съумяха да се откъснат сериозно в резултата.

Везенков се появи на паркета при оставащи три минути до края на първата четвърт. Българинът веднага извърши нарушение, след което хвана една борба и самият той беше фаулиран при далечна стрелба от Алек Бъркс. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон показа точен мерник от наказателната линия и не сбърка при нито един от трите си опита.

Везенков остана в игра и в началото на втория период, когато Трей Лайлс беше под пара и разликата стигна до 9 точки в полза на домакините. След излизането на Везенков Сакраменто продължи да поддържа минимална преднина до края на полувремето. Тогава Детройт за първи път поведе след кош на Джейлън Дърън, последван от тройки на Бъркс и Майк Мускала.

На старта на третата част Детройт вече имаше аванс от 12 точки, но постепенно Сакраменто се върна в мача. В основата на обрата бяха Трей Лайлс и Сабонис. Хъртър също имаше добри изяви, докато Ди'Аарън Фокс не успяваше да намери ритъма си и в няколко важни ситуации взе грешните решения.

Последните 12 минути започнаха със силно включване на Малик Монк, но Детройт не се предаваше. Точна стрелба от далечна дистанция на Джейдън Айви изведе гостите напред за 108:105 и принуди Майк Браун да вземе прекъсване. "Буталата" бяха много по-точни зад арката през целия двубой, а Сабонис не получаваше достатъчно подкрепа от съотборниците си.

В последните минути Детройт буквално съсипа домакините с прецизна стрелба за три точки. Отборът на Монти Уилямс завърши с над 50% успеваемост (17/31) от далечна дистанция и реши нещата в своя полза. Баскетболистите на Сакраменто се изнервиха и Кевин Хъртър беше изгонен за две последователни технически нарушения, а Сабонис изрита топката.

Именно литовският център игра най-силно за Кингс и вкара общо 30 точки, към които добави 12 борби и 7 асистенции. Малик Монк (23 точки и 10 асистенции) и Трей Лайлс (19 точки) също не разочароваха, но Сакраменто не успя да постигне трети пореден успех и заема седмо място в Западната конференция с 29 победи и 21 поражения.

Джейдън Айви наниза рекордните в кариерата си 37 точки и имаше най-голям принос за изненадващата победа на Детройт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    4 0 Отговор
    😆Сашката!😆 3т.😆
  • 2 Сашо Пейката

    2 0 Отговор
    Цели 5мин е играл, дайте му пак спортист на годината