Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 11:30 1 660 3

След три дни в съда: Дани Алвеш плаче, версиите пак се разминават

  • дани алвес-
  • футбол-
  • съд-
  • дело

Бразилецът е в ареста от януари 2023-а, а разследването приключи на 14 ноември миналата година

След три дни в съда: Дани Алвеш плаче, версиите пак се разминават - 1

Приключиха съдебните заседания по делото за изнасилване срещу Дани Алвеш, които продължиха три дни. Този път показания в съда в Барселона дадоха бившият футболист, предполагаемата жертва и съдебни медици. Съдебната сага около Даниел Алвеш счупи всякакви рекорди по интерес.

Бразилецът е в ареста от януари 2023-а, а разследването приключи на 14 ноември миналата година. Прокуратурата иска 9 години затвор за Алвеш, като максималното наказание за изнасилване е 12 г. Защитата поиска футболистът да бъде освободен от ареста до произнасяне на присъдата, което трябва да се случи в следващите 20 дни.

„Няма обективни доказателства, обвиненията са субективни. Г-н Алвеш е в ареста повече от година и ние настояваме за освобождаването му. Молим временното му освобождаване да бъде съгласувано с конфискацията на двата му паспорта - бразилския и испанския“, каза адвокатът на Алвеш.

Освен това защитата иска оправдателна присъда.

„Трябва да има оправдателна присъда. Важно е да се оцени предишното поведение, за да се вземе решение относно съответствието. Между тях е имало сексуално влечение“, се казва в изявлението на защитата.

Самият футболист отказа правото да има последна дума.

„Не, благодаря ви много“, промълви Алвеш, който преди това се разплака, докато даваше показания по случая и това наложи кратко прекъсване на заседанието.

Показанията на трите страни, които бяха изслушани, обаче бяха доста противоречиви.

ВЕРСИЯТА НА АЛВЕШ

"Танцувахме и тя започна да флиртува с мен. Докосваше ме по слабините, търкаше се в мен, очевидно знаеше кой съм, защото поиска да се снимаме. Усетих явен сексуален намек в действията ѝ. Затова ѝ предложих да отидем заедно до тоалетната и тя прие. Аз седнах на тоалетната чиния, тя ми свали панталоните и ми направи фелацио.

Искаше и полов контакт, но аз не пожелах. Тя беше на колене, а после за секунди седна в мен. Приключихме бързо и аз излязох първи и сам, защото не исках да ни виждат, че излизаме заедно. След това тя и приятелките ѝ си тръгнаха, а след още няколко питиета аз се прибрах вкъщи. В нито един момент тя не е казала, че не желае да прави нещо. Всичко беше по взаимно съгласие, не съм я удрял, не е имало насилие, не съм такъв човек. Преди време не казах истината пред съда, защото се опитвах да спася брака си".

ВЕРСИЯТА НА МОМИЧЕТО, КОЕТО ГОВОРИ ЗАД ПАРАВАН

"Алвеш беше много настоятелен на дансинга, целуваше ме по врата и ме покани да отидем на по-тихо място за по едно питие. След като влязохме в тоалетната, той стана агресивен. С няколко удара ме накара да падна на колене и да му направя фелацио. После ме обърна права към стената и ме изнасили".

СТАНОВИЩЕТО НА МЕДИЦИТЕ

Съдебната медицинска експертиза даде противоречиви данни относно предполагаемото престъпление. Ищцата наистина е имала рани на двете колена, които са били обработени. Не са открити обаче вагинални охлузвания, характерни при изнасилване. Както подчертаха лекарите обаче, това не означава със сигурност, че не е имало сексуално насилие.

Психическата експертиза на Алвеш пък показала, че в онзи момент той отлично е съзнавал какво върши. От записите на камерите личи, че той е в кондиция, може да разговаря и да контролира действията си, въпреки че е под влияние на алкохол.

При прегледа на момичето психолозите обаче не забелязали състояние на шок, а единствено средна степен на посттравматичен стрес. На пациентката били изписани леки успокоителни медикаменти, които обаче тя не приемала редовно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорд Мунчу

    4 0 Отговор
    При нас няма насилие ,всичко е по желание
  • 2 Симо

    3 2 Отговор
    Поредната постановка. И да не беше отишъл с нея в тоалетната, пак щяха да го обвинят, само защото е бил в сградата. Както е казал един мъдрец: Обичак ку...вите, но не и ку...ските номера.
  • 3 По-тихо

    1 0 Отговор
    "...и ме покани да отидем на по-тихо място за по едно питие. След като влязохме в тоалетната..."
    Яка мома -- влиза на тихо място с мъж в тоалетната да .... пие и да си шушукат ...