Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 10:00 1 519 4

Левски е напът да счупи невиждан в клубната история рекорд

  • левски-
  • футбол-
  • герена-
  • трансфери-
  • селекция

„Сините“ очакват 12 милиона лева да влязат в касата през тази зима

Левски е напът да счупи невиждан в клубната история рекорд - 1

Левски е напът да счупи невиждан в клубната история рекорд по приходи от продажба на футболисти. Ако очакваната сделка за трансфер на Уелтън в японския Гамба Осака бъде финализирана успешно, то на „Герена“ ще може да се похвалят, че през тази зима в касата са влезли близо 12 милиона лева.

До момента „сините“ прибраха 5,6 милиона лева от сделките за Роналдо (Ростов), Дарлан (Ухан Три Таунс) и Жереми Петрис (Шарлероа). Левски очаква поне 3 милиона евро (минимум 6 милиона лева) за Уелтън. Така приходите на „Герена“ от продажба на футболисти само в рамките на зимния трансферен прозорец ще доближат 12 милиона.

Последният силен трансферен период на Левски е през 2006-08 г., когато „сините“ правят в пробив в Купата на УЕФА и се превръщат в първия български отбор, влязъл в групите на Шампионската лига. Тогава Валери Домовчийски и Ричард Еромоигбе бяха продадени за по един милион евро на Херта (Берлин) и руския Химки.

Освен това по 150 000 евро бяха взети за Димитър Телкийски (Апоел Тел Авив), Елин Топузаков (Апоел Тел Авив), Христо Йовов (Арис Лимасол), Седрик Бардон (Бней Йехуда) и Екундайо Джайеоба (Макаби Херцлия).

В посочения успешен период треньор на Левски е Станимир Стоилов, който привлече на „Герена“ Жереми Петрис, Уелтън и Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    7 12 Отговор
    ще бъдат най-богатите в Б група , където им е и мястото
  • 2 НАПЪТ

    5 0 Отговор
    Потърсих напът в десети том на многотомния Речник на българския език (издаден също със санкцията на Института за български език при БАН), който включва доста повече думи в сравнение с правописния речник. Такова наречие не открих. Томът е издаден само две години преди правописния речник.
  • 3 Според Института за напразни изследвания

    4 8 Отговор
    С тези „изключителни“ продажби „Джингиби Анадол Спорт“ ще бъде най-богатия в Б група , където МУ е и мястото !!!
  • 4 Левски 1914

    6 1 Отговор
    Ето благодарение на Наско Сираков ЛЕВСКИ ще се оправи и няма да се наложи да слага ТИРЕ и да става МЕНТЕ.