Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 15:00 2 300 4

Алберт Попов: Това не бяха условия за състезание, много ме е яд

  • алберт попов-
  • банско-
  • спорт-
  • световна купа по ски-
  • ски алпийски дисциплини

Все пак най-добрият ни алпиец бе категоричен, че стартът правилно е бил анулиран

Алберт Попов: Това не бяха условия за състезание, много ме е яд - 1

Алберт Попов се движеше на 22-о място след първия манш в слалома от Световната купа в Банско, но лощото време не му позволи да се пусне във втория. За него това бе първо състезание в курорта. Все пак най-добрият ни алпиец бе категоричен, че стартът правилно е бил анулиран.

"Всъщност, радвам се отмениха състезанието в тези условия, пронсто не искам да имам успехи в подобна обстановка. Много ме е яд, но очевидно този сезон неделите са прокълнати, моята позиция изобщо не бе лоша за втория манш, както те ми взеха три секунди и половина, така и аз можех да им взема във второто спускане.

Пак казвам, че този терен крие ситуации, които могат да провокират контузии. Беше тежко от втората врата и се караше без никаква видимост, тъй че може да сме радостни, че нямаше контузии.

На самия старт всичко се виждаше, защото очилата са ти чисти, но в момента в който стартираш след първата врата вече караш на сляпо заради дъжда и вече не можеш да караш на 100 процента, защото се чудиш къде се намираш и може би от това идваха разликите.

Наистина ме е яд, че времето така се развали, но това не бяха условия за състезание", заяви алпиец №1 на България.

"Пистата беше страхотно подготвена, вчера видяхме едно супер състезание. Когато обаче заваля дъждът видяхме че условията станаха много сложни и всеки финишираше спрямо номера си.

Смятам, че и преди е имало подобни меки зими, не се притеснявам и съм сигурен, че ще има още истински зими, сега предстоят стартове за СК в Америка и доколкото знам, там обстановката е съвсем различна с много сняг и студ. Тъй че продължаваме да се подготвяме за по-твърди терени", добави Аби.

"Здравословно съм супер и затова ме е яд, че имахме днес подобни условия, защото знам, че мога да изригна, тъй че това, което можем да направим с моя екип е да стиснем зъби и да се фокусираме върху следващите стартове.

Видяхме че миналата зима в САЩ ми се получи дори на писта, на която не бях стъпвал. Често става така, че имам успех на писти, на които не съм карал.

Все още очаквам на моя треньор Ивайло Борисов да му се удаде възможност да нареди слалом. Този сезон бяхме планували да не излизам от Топ 10, куриозно най не бях подготвен за първия старт, а той се оказа най-успешния за мен този сезон.

Имахме и напасване със ските, тъй че много са нещата за да стигнеш до успеха и се надявам, че по-доброто тепърва предстои.

Публиката днес беше страхотна. След последния ръб започнах да ги чувам. Благодаря, че останаха, въпреки това ужасна време. Самият аз бях мокър до термо бельото и веднаха се прибраха да се преоблека.

Благодаря на организаторите и на публиката, всички се справиха чудесно, просто не можем винаги да се борим с метеорологичните условия", завърши Алберт Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОН НА Г4🐴....с челник...

    6 2 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    ЗА УСЛОВИЯТА СЕ ЗНАЕШЕ ОЩЕ ОТ ЗИМЪСКА.....
    МИ ВЧЕРА ДА ВИ БЯХА РАЗДАЛИ
    ЧЕЛНИЦИ И НОЩЕМ С БЕЛИТЕ КОНЕ.....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дърт

    5 0 Отговор
    зима е пирин е планина валяло ме е там и сняг и дъжд и град, е не на СК това е ски спорта и с трактор в открито ремарке до бъндерица са ни карали. добре че го отложиха да не се излагаме ...мъка ми е само за цеко че се набута с кинти и загуби от теливизионно време пари...