Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 07:00 737 1

Милан победи шампиона Наполи и се залепи за Ювентус

  • милан-
  • наполи-
  • футбол-
  • серия а

Единственото и победно попадение реализира Тео Ернандес в 25-ата минута

Милан победи шампиона Наполи и се залепи за Ювентус - 1

Милан победи шампиона Наполи с минималното 1:0 на стадион „Сан Сиро“ в дербито от 24-ия кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение реализира Тео Ернандес в 25-ата минута.

Срещата не изобилстваше от много чисти положения, като "росонерите" имаха по-малко удари от своите съперници, но за сметка на това точните изстрели за домакините бяха повече. В самия край на двубоя партенопеите натиснаха в търсене на изравняването, но нямаха и късмет, след като гредата ги спря да си тръгнат с точка от Милано.

По този начин Милан остава на третата позиция с 52 точки, с една по-малко от втория Ювентус, който обаче е с мач по-малко, и с осем пасив от лидера Интер. Наполи е девети с 35 пункта. За "росонерите", които вече са в серия от девет поредни мача без загуба в Серия А, предстои гостуване на Рен в първия мач от плейофите в Лига Европа, а след това пътуват и за среща с Монца в шампионата. Партенопеите пък приемат Дженоа в следващия кръг на първенството.

Срещата стартира по-добре за гостите от Неапол, който се задържаха по-често в половината на своя противник.

Шампионите създадоха и първата опасна ситуация в десетата минута, когато хубав пас в наказателното поле намери непокрития Джовани Симеоне, който обаче не нацели топката по най-добрия начин и ударът му премина покрай гредата в аут.

Милан обаче удари първи в 25-ата минута след чудесна бърза атака отляво. Тео Ернандес комбинира с Оливие Жиру, който пък намери Рафаело Леао до тъча по левия фланг. Португалецът пък видя отлично тичащия напред Ернандес и го изведе зад защитата на гостите в наказателното поле отляво и бранителят прати топката покрай вратаря Пиерлуиджи голини в близикя му ъгъл за 1:0.

Три минути след попадението Рафа Леао шутира силно от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл на Голини, който успя да избие. В 35-ата минута Матео Габия нанесе далечен шут, който завърши в ръцете на Голини.

120 секунди по-късно се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на "росонерите", след като Давиде Калабрия получи разтежение и бе заменен от Алесандро Флоренци.

На почивката бе извършена смяна в тима на Наполи – Матео Политано влезе на мястото на Лео Йостигорд, което означаваше, че партенопеите се връщат към формация с четирима бранители.

Три минути след старта на втората част Алесандро Флоренци шутира от границата на наказателното поле, като се получи рикошет в играч на гостите, но Голини успя да спаси, а след направи още едно спасяване при добавката на Жиру.

В 50-ата минута Матео Политано стреля от границата на пеналтерията, но ударът му премина покрай лявата греда на Майк Менян в аут.

Две минути по-късно Исмаел Бенасер влезе отляво в наказателното поле и стреля по диагонала, но в аут. Секунди по-късно Леао също шутира, но високо над вратата.

В 54-ата минута Джовани Симеоне също пробва късмета си, но не намери целта със своя изстрел, след което беше заменен от Джакомо Распадори.

След час игра Политано опита да намери вратата на Менян с опасен изстрел в наказателното поле, но топката прелетя покрай дясната греда на френския страж. Към този момент Наполи все още нямаше нито един точен удар.

Двадесет минути преди края на редовното време Милан пропусна чудесна възможност да реши всичко с второ попадение. Тогава Юнус Муса действа отлично в половината на гостите, превзе пространство и изведе отляво в наказателното поле Леао. Португалецът залъга съперник, заложи топката на десния си крак и стреля коварно, но близо покрай лявата греда на Голини в аут.

В 80-ата минута резервата Йеспер Линдстрьом отправи първия точен удар за Наполи, който обаче бе уловен от Менян. Три минути след това Андре Франк Замбо Ангиса стреля от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда на Менян.

Минута преди края на редовното време резервата Ян-Карло Симич можеше да си отбележи автогол след центриране отляво в наказателното поле на Милан, но гредата спаси „росонерите“. Последва удар на Джовани Ди Лоренцо, който беше избит от Менян над гредата в корнер. След неговото изпълнение гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на влезлия като смяна Юнус Муса, но ВАР не отсъди такава, а до края милан успя да запази крехкия си аванс и да се поздрави с трите точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    0 0 Отговор
    Само Левски