Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 15:36 1 197 2

От Mercedes показаха болида за сезон 2024

  • mercedes-
  • спорт-
  • формула 1

Болидът е кръстен W15

От Mercedes показаха болида за сезон 2024 - 1

От Mercedes показаха официално новата кола, с която отборът ще се състезава през сезон 2024 във Формула 1. Болидът е кръстен W15.

Разработени са ново шаси и корпус на скоростната кутия. От екипа разкриха, че фокусът е върху ефективността и намирането на повече притискаща сила с по-малко съпротивление.

Официалната позиция на Mercedes гласи:

"Много внимание беше отделено на подобряването на непредсказуемия заден мост на предишния автомобил. Екипът работи усилено, за да гарантира, че и двете оси, но особено задната, поддържат по-добър контрол на гумите, отколкото при W14. Имаше и известна работа, извършена в области, където бихме могли да подобрим ситуацията, включително ефекта на DRS и ефективността на спиранията в бокса".

Introducing the Mercedes-AMG F1 W15 E PERFORMANCE 🤍🖤 pic.twitter.com/xgvJkWVIph

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 14, 2024


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.