Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 23:34 1 067 3

Българи се добраха до три финала на Световната купа по спортна гимнастика в Кайро

  • спортна гимнастика-
  • кайро-
  • световна купа

Състезанието е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024

България си осигури три финала на на Световната купа по спортна гимнастика в Кайро (Египет), която е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024, предаде БТА.

Димитър Димитров се класира сред най-добрите осем на прескок, Еди Пенев е финалист на земя, а вчера Валентина Георгиева си осигури място в надпреварата за отличията на прескок.

Димитров влиза сред осемте най-добри с шести по сила резултат от 14.330 точки. Другият българин Един Пенев е 14-и с 14.080 точки.

Първи в пресявките на прескок е световният и европейски шампион Артур Давтян (Армения) с 15.000 точки.

Еди Пенев влиза на финала на земна гимнастика. Той беше първа резерва с девета по сила оценка, но един от другите финалисти е с контузия и националът влиза сред първите осем.

Вчера след година и половина отсъствие и претърпяна операция на коляното най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева се завърна в спорта и се класира за финала на прескок при жените.

Представянето на българските състезатели е изключително голям успех, тъй като конкуренцията е огромна и на всеки уред участват между 50 и 60 гимнастици.

На висилка Йордан Александров е 36-и с 11.570 точки, а на успоредка Божидар Златанов беше оценен с 12.500 и е 28-и, а Александров остана 34-и с 12.270 точки, след като паднаха от уреда.

При жените на греда Йоана Янкова има 8.900 точки, което ѝ отреди 62-а позиция, а на земя получи 10.730 и се класира 42-а.

Финалите на отделните уреди на Световната купа в Кайро са в събота и в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    2 0 Отговор
    Огромен,невероятен успех.Няма руснаци и белоруси,но ние сме първи резерви.

    Коментиран от #2

  • 2 мдаааа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Явно , си Истински българин .. Хвала на такива мижитурк
  • 3 Сатана Z

    0 0 Отговор
    "Другият българин Един Пенев е 14-и с 14.080 точки."
    Само един Пенев ли има в отбора ? Къде е вторият Пенев?
    14 място дава ли право да се състезаваш изобщо?

    Za Йордан Йовчев питам?Дали не го е срам?