Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 16:48 648 3

Спортният министър даде старт на още една пилотна програма

  • министър на младежта и спорта-
  • димитър илиев-
  • ммс-
  • спорт-
  • спортен министър-
  • програма-
  • пилотна програма-
  • ученици-
  • студенти-
  • деца

Насочена към учащите - децата от детските градини, учениците от 1 до 12 клас и студентите

Спортният министър даде старт на още една пилотна програма - 1

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди нова програма с наименованието „Спортен час“ за учебната 2024/2025 година, насочена към учащите - децата от детските градини, учениците от 1 до 12 клас и студентите, с основна цел насърчаване към здравословна физическа активност и занимания със спорт. Програмата е разработена и утвърдена в изпълнение на приоритетите, определени в Програмата за управление на Република България за периода юни 2023 г. – декември 2024 г.

Бенефициенти по програмата са спортни клубове по вид спорт и многоспортови клубове за развитие на повече от един спорт, практикувани по обединяващ принцип - за учащи и за студенти, членове на лицензирани спортни федерации.

Партньори по програмата са образователни институции – държавни, общински и частни детски градини, училища и висши училища в страната. Изпълнението на проектите по програмата цели да създаде ефективни партньорства между спортните клубове и образователните институции за привличане на деца, ученици, студенти, на треньорски кадри, учители по физическо възпитание и спорт в училищата и преподаватели по спорт в университетите за включването им в проектите, както и осигуряване на материална спортна база за изпълнение на спортните дейности.

Предвижда се чрез дейностите по програмата, които ще се реализират в рамките на учебната 2024/2025 година, да се създадат условия за организиране и провеждане на спортни занимания с физически упражнения и спорт в образователните институции. За малките участници заниманията може да включват упражнения от основната гимнастика, подвижни игри и базови упражнения по видове спорт. За учениците и студентите се предоставят условия за придобиване на знания и умения по вид спорт и възможности за сформиране на ученически и студентски спортни отбори и подготовката им за участие в ученически и студентски спортни състезания и прояви.

Спортните клубове могат да кандидатстват с един проект по програмата, като максималният размер на средствата за финансово подпомагане е до 19 650 лева в зависимост от броя на ангажираните по проекта партньори и броя на планираните групи. Срокът за подаване на проектните предложения е 30 април 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    0 2 Отговор
    Браво
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПОРЕДНИЯТ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК ОТ ПОДМЯНАТА

    0 0 Отговор
    Този откровен смотаняк и олигофрен, не може да даде старт на нищо!