Last news in Fakti

2 Март, 2024 08:00 1 830 0

Луд, луд мач в Рим! Милан с драма срещу 8 от Лацио

  • милан-
  • лацио-
  • футбол-
  • серия а

"Росонерите" пречупиха своя противник едва в 88-ата минута на двубоя, за да се върнат на победния път

 Луд, луд мач в Рим! Милан с драма срещу 8 от Лацио - 1

Милан изтръгна изключително трудна победа с 1:0 като гост на Лацио в среща от 27-ия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" пречупиха своя противник едва в 88-ата минута на двубоя, за да се върнат на победния път. Домакините завършиха мача с 8 души, след като получиха общо 3 червени картона.

В герой за гранда от Милано се превърна златната резерва Ноа Окафор, който реализира скъпоценното попадение. Лацио заигра с човек по-малко от 57-ата минута, когато червен картон получи Лука Пелегрини. В 4-ата минута на добавеното реферът Марко Ди Бело изгони и Адам Марушич, а малко преди последния съдийски сигнал червения цвят видя и Матео Гюндози.

Топката посети още веднъж мрежата на Иван Проведел, но автогол на Марио Гила бе отменен от ВАР заради изключително тънка засада на Рафаел Леао.

Като цяло двубоят на стадио "Олимпико" протичаше доста равностойно. Численото превъзходство обаче в крайна сметка натежа и гостите си тръгнаха с трите точки от Рим.

Така Милан остава на третото място с актив от 56 точки. Лацио е на деветата позиция с 40 пункта.

Домакините пропиляха сериозна голова възможност. При центриране от корнер Фелипе Андерсон с глава отклони топката към Весино, чийто удар обаче мина на сантиметри от далечната греда. Три минути по-късно Кастейянос стреля от голяма дистанция, с което прати топката в обятията на Майк Менян.

В 12-ата минута домакините поискаха дузпа именно за нарушение на вратаря срещу Кастейянос след шпагат, с който французинът успя да избие топката. Не последва обаче намеса нито от ВАР, нито от главния съдия. Четири минути след това Жиру стреля с глава, но го направи неточно. Последва дълъг период без достатъчно големи голови положения. В 39-ата минута Луис Алберто опита далечен шут по земя, който беше уловен от Менян. Точно преди почивката Пулишич отправи първия точен удар за "росонерите", но Иван Проведел го изби в корнер. При последвалото му изпълнение Жиру стреля с глава, но не намери целта.

След антракта с пропуски блеснаха Леао и Жиру. Междувременно, Пелегрини си изкара два бързи жълти картона и беше изгонен от игра в 57-ата минута след нарушение срещу Пулишич край тъчлинията.

Секунди след това Менян улови удар с глава на резервата Имобиле. В 65-ата минута Проведел се справи с шут на Жиру, а Дзакани веднага отговори с изстрел, който мина встрани от вратата. В 74-тата минута Проведел спаси и опасно воле на Лофтъс-Чийк.

При ответната атака на римляните Имобиле не успя да се разпише с удар отблизо. Последва ново нападение на техния съперник, при което Марио Гила си отбеляза автогол след пресечен пас на Леао, но попадението беше отменено от ВАР заради тънка засада на португалеца.

В 82-рата минута влезлият от пейката Тижани Райндерс се отчете с пропуск. В 88-ата минута Проведел отрази шут на Окафор, а Гила блокира добавката на Жиру, но все пак топката се върна при швейцарския национал, чийто втори изстрел се оказа неспасяем за вратаря за победното попадение в мача. В добавеното време Имобиле и резервата Данило Каталди не успяха да отбележат изравнителен гол.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА