Last news in Fakti

17 Януари, 2014 18:43 1 129 0

Страхотно представяне на биатлониста Красимир Анев в Италия

  • биатлон-
  • красимир анев-
  • владимир илиев-
  • екатерина дафовска-
  • антхолц

Това е най-доброто класиране на българина този сезон

Страхотно представяне на биатлониста Красимир Анев в Италия - 1
Снимка: БТА/ AP, победителят Хофер

Красимир Анев се представи блестящо на старта за Световната купа от Антхолц-Антерселва в Италия, финиширайки девети в крайното класиране. Българският биатлонист завърши с пасив от 41.1 секунди зад победителя Лукас Хофер.

Това е най-доброто класиране на българина този сезон, а Симон Шемп и Арнд Пайфер от Германия допълниха тройката.

До момента Анев имаше само две класирания сред първите 40 през сезона, а резултатът от Антхолц ще му донесе 32 точки за подреждането в Световната купа.

От другите български представители Владимир Илиев се класира на 28-о място, а Михаил Клечеров и Иван Златев заеха съответно 76-а и 77-а позиция.

„Наистина Краси и Владо заслужават поздравления. От много време чакахме, и се радваме, че днес успяха. Пистата в Антерселва на всички нас ни е вървяло много, и вярвах, че след лагера в Белмекен, ще са в по-добро състояние,“ коментира президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.

„Цялата подготовка е насочена към Сочи. На всички нас целта ни е класиране в осмицата. Искрено им го пожелавам и дано се реализира, имат шанс, показаха, че могат да се докоснат до челните позиции“, сподели още пред „Гонг“ Дафовска.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА