Last news in Fakti

19 Януари, 2014 16:00 540 0

Французин спечели спускането във Венген

  • пинтюро-
  • венген-
  • спускане-
  • нойройтер-
  • хиршер
Французин спечели спускането във Венген - 1
Снимка: БТА/АР
Алекси Пинтюро спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския курорт Венген. Французинът изоставаше на седмо място след първия манш, но с изключително второ спускане той стигна до крайния успех с общо време от 1:42.87 минути. Това е първа победа за сезона за 22-годишния Пинтюро и общо пета в кариерата му за Световната купа.
 
Феликс Нойройтер от Германия завърши втори с изоставане от 34 стотни от секундата, а трети с пасив от 63 стотни се нареди носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Марсел Хиршер (Австрия).
 
Той водеше след първия манш, но не успя да запази аванса си след колебливо представяне в долната част на второто си спускане. Хиршер все пак остана лидер за малката Световна купа в дисциплината с 340 точки, пред сънародника си Марио Мат с 250 точки и Матиас Харгин от Швеция с 233 точки.
 
В генералното подреждане за сезона продължава да води Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 757 точки, пред Хиршер с 735 точки и Пинтюро с 506 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА