Last news in Fakti

18 Март, 2024 22:29 1 018 1

Григор Димитров среща чилиец или квалификант на старта си в Маями

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • маями-
  • спорт

Григор е 11-ти поставен в Маями и по право пропуска първи кръг

 Григор Димитров среща чилиец или квалификант на старта си в Маями - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще започне кампанията си на “Мастърс”-а в Маями срещу квалификант или чилиеца Алехандро Табило, който прави отлична 2024-та до момента и вече е 44-ти в света.

Григор е 11-ти поставен в Маями и по право пропуска първи кръг. Той е в половината на световния номер 2 Карлос Алкарас, който е водач в схемата, защото Новак Джокович отказа участие. Евентуален дуел между шампиона на Индиън Уелс и Димитров може да се случи на четвъртфиналите.

Потенциално ако елиминира Табило или квалификанта, Гришо може отново да се срещне с Адриан Манарино, който първо ще трябва да премери сили с Емил Руусувуори или Яник Ханфман. След това в трети кръг най-високо поставените възможни съперници са Хуберт Хуркач и Себастиан Корда.

Григор има да защитава 45 точки от миналогодишното си участие в Маями, когато победи Ян-Ленард Щруф на старта и впоследствие отпадна от Яник Синер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    4 0 Отговор
    Успех, Григоре! Ти си от малкото българи, които останаха да ни радват в спорта. Успех!