Last news in Fakti

19 Март, 2024 06:30 2 241 1

След големия скандал в Турция: Фенербахче обмисля оттегляне от първенството

  • фенербахче-
  • футбол-
  • фенове-
  • трабзонспор

Привържениците на Трабзонспор нахлуха на терена и се сбиха със силите за сигурност и играчите на Фенербахче, след като отборът им загуби

След големия скандал в Турция: Фенербахче обмисля оттегляне от първенството - 1
Снимка: БГНЕС

Фенербахче ще обмисли оттегляне от турския първенство, след като някои от техните играчи бяха нападнати от фенове на Трабзонспор след победата им като гост с 3:2 през уикенда, съобщи клубът от Суперлигата. Привържениците на Трабзонспор нахлуха на терена и се сбиха със силите за сигурност и играчите на Фенербахче, след като отборът им загуби. Това бе поредният инцидент в лигата, която беше помрачена от спорове този сезон.

„Фенербахче ще проведе извънредно общо събрание на 2 април, реши Бордът на директорите. Точките от дневния ред включват оценка на действията, които трябва да бъдат предприети след инцидента „включително оттеглянето на нашия футболен отбор А от Суперлигата“, се казва в изявление на клуба.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино осъди инцидента, като каза, че насилието в турската Суперлига е „неприемливо“.

Фенербахче е втори в класирането със 79 точки от 30 мача, на две точки зад Галатасарай и на 30 пред третия Трабзонспор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мазен мангeлoйгaй

    1 0 Отговор
    Фенера ойде у Босфора!!