Last news in Fakti

22 Март, 2024 11:20 742 0

Още един клуб в Англия заплашван с отнемане на точки

  • лестър-
  • футбол-
  • висша лига-
  • точки-
  • санкция

Независимата регулаторна комисия към английския футболен елит получи сигнал за нарушения в правилата за устойчивост от „лисиците“. Това се е случило при предишния им предстой във Висшата лига

Още един клуб в Англия заплашван с отнемане на точки - 1
Снимка: БГНЕС

Лестър може да бъде наказан с отнемане на точки, ако се завърне във Висшата лига след няколко месеца.

Независимата регулаторна комисия към английския футболен елит получи сигнал за нарушения в правилата за устойчивост от „лисиците“. Това се е случило при предишния им предстой във Висшата лига.

В момента "сините" играят в Чемпиъншип и разделят първата позиция с Лийдс Юнайтед на Илия Груев.

"Предполагаемото нарушение е свързано с периода за оценка, завършващ през сезон 2022/23, когато клубът беше член на Висшата лига. Лестър Сити изпадна в Чемпиъншип преди въвеждането на новите стандартни указания на Висшата лига. Те предписват времева линия, в рамките на която трябва да бъдат изслушани случаите на финансови нередности. Следователно процедурите ще се провеждат в съответствие с график, определен от независимата комисия", заявиха от Висшата лига.

Лестър излезе с позиция, че ще защитава позицията си, тъй като не вижда никаква вина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА