Last news in Fakti

24 Март, 2024 06:35 1 085 0

Германия победи Франция в контрола, падна гол в 7-ата секунда

  • франция германия-
  • футбол-
  • контрола

Бундестимът надигра съперника с 2:0

Германия победи Франция в контрола, падна гол в 7-ата секунда - 1
Снимка: БГНЕС

Германия победи Франция с 2:0 в приятелске среща, която се игра на Олимпийския стадион в Лион. Бундестимът поведе в резултата с гол на Флориан Вирц още в 7-а секунда на срещата, а Кай Хаверц оформи крайния резултат през второто полувреме. И двата отбора имаха сериозни голови положения, но Германия бе по-добрият отбор и създаде по-опасните ситуации пред противниковата врата, като определено "петлите" бяха в големи периоди от срещата разконцентрирани.

Шокиращ бе стартът на двубоя, след като Германия изпълни център и тръгна веднага напред, а Флориан Вирц получи топката от Тони Кроос, като младият талант на Байер Леверкузен не се поколеба да стреля от сериозна дистанция, за да открие резултата още в 8-а секундата с фамозен гол - 1:0 за Германия.

Първият по-добър шанс за Франция дойде в 20-а минута, след като "петлите" организираха добра атака, а след центриране от дясното крило топката бе изчистена от Андрих, но кълбото се озова в Тюрам, който не се поколеба да опита удар с левия крак, но бе неточен Тер Щеген не се наложи да се намесва.

Само две минути след това Дембеле направи хубав пробив и стигна до аутлинията, след което центрира към Мбапе, който овладя по чудесен начин и реши да стреля от въздуха, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Германия.

В 35-а минута Дембеле получи в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Тер Щеген съумя да отрази, а след това Рабио опита да направи добавка, но не успя да уцели целта и кълбото излезе в аут.

Второто полувреме започна, както и първото. В 49-а минута Джамал Мусиала получи пас зад противниковата защита, като преодоля вратаря Брис Самба и върна топката към Кай Хаверц, а нападателят реализира със спокойствие, за да удвои резултата - 2:0 за Германия.

Пет минути по-късно Осман Дембеле направи страхотен индивидуален рейд, като премина през няколко съперникови състезатели, демонстрирайки превъзходен дрибъл, но мощният му удар прелетя встрани от десния страничен стълб на Тер Щеген.

В 58-а минута Чуамени също имаше възможност да обстрелва вратата на Германия от границата на наказателното поле, но неговият опит също не бе точен. В 79-а минута Максимилиан Мителщад получи чудесна топка на левия фланг, а френските бранители закъсняха да го затворят, като накрая реши да стреля по диагонала, но Самба блесна със страхотно спасяване, като изби в корнер.

Влезлият като резерва Томас Мюлер имаше възможност да отбележи трети гол за гостите, след удар от границата на пеналтерията с левия си крак, но вратарят на Франция отново демонстрира добър рефлекс, като отрази с една ръка. Така в крайна сметка Германия се наложи с 2:0 срещу Франция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА