Last news in Fakti

26 Март, 2024 14:30 686 0

Наказаха бивш нападател на Интер за две години

  • интер-
  • габриел барбоса алмейда-
  • фламенго-
  • рио де жанейро-
  • футбол

27-годишният футболист на Фламенго, известен като Габигол, беше обвинен, че е отказал да даде допинг проба в деня преди мач на своя тим в Рио де Жанейро

Наказаха бивш нападател на Интер за две години - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият нападател на Интер Габриел Барбоса Алмейда бе наказан от Спортния съд в Бразилия да не играе две години, предаде Ройтерс. 27-годишният футболист на Фламенго, известен като Габигол, беше обвинен, че е отказал да даде допинг проба в деня преди мач на своя тим в Рио де Жанейро.

"Състезателят бе съден днес от Антидопинговия спортен съд и с мнозинство гласове бе решено, че има нарушение на антидопинг правилата и опит за измама", заявиха от властите за бразилския допинг контрол. Барбоса отхвърли обвиненията.

От Антидопинговия спортен съд уточниха, че наказанието започва да тече от датата на нарушение на правилата, която е 8 април 2023.

Барбоса, който бе част от олимпийския отбор на Бразилия, спечелил златните медали на Игрите в Рио де Жанейро през 2016, може да обжалва решението пред Арбитражния спортен съд. От Фламенго заявиха, че са изненадани от присъдата и ще помогнат на бившия си футболист при обжалването.

"Клубът ще помогне на играчи при обжалването в съда, тъй като е ясно, че няма измама и дори няма опит, за да се оправдае присъдата", заявиха от Фламенго в становище, цитирано от БТА.

Барбоса подписа с Фламенго през 2020 с трансфер от Интер , като първо изкара в бразилския гранд една година под наем.

"Никога не съм опитвал да избегна или да правя измама с тест и вярвам, че името ми ще бъде изчистена от съда", написа футболистът в социалната мрежа X.

"От началото на кариерата ми като футболист винаги съм спазвал правилата на играта и никога не съм взимал забранени вещества. Бил съм подложен на десетки тестове, като всички са били негативни. Разочарован съм от решението на съда, но ще продължа да сътруднича на спортните власти и вярвам, че невинността ми ще бъде доказана", добави Барбоса.

Габигол направи дебют за националния отбор на Бразилия при победата над Панама с 2:0 в приятелски мач през май 2016 и има 18 мача за Селесао.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА