Last news in Fakti

27 Март, 2024 16:47 1 294 4

Световна звезда ще участва за България на Олимпиадата в Париж

  • таекуондото-
  • кимия ализаде зенурин-
  • слави бинев-
  • спорт-
  • олимпиада в париж-
  • париж 2024

Днес тя подписа своя договор в компанията на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев

Световна звезда ще участва за България на Олимпиадата в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Световната знаменитост в таекуондото Кимия Ализаде Зенурин бе представена днес като първия участник на България в спорта на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната състезателка от Иран е бронзова медалистка в категория до 57 кг от Игрите в Рио през 2016, като по този начин се превърна в първата иранка с медал от Лятна олимпиада. Днес тя подписа своя договор в компанията на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. Кимия Ализаде бе засипана с огромни суперлативи, като се смята, че е изключителен талант в този спорт и целта пред нея ще бъде да донесе медал на родината ни на Олимпиадата в Париж.

Чисто административно процедурата по придобиване на българско гражданство от страна на Ализадех все още не е завършена, но Слави Бинев изрази увереност, че това ще може да се случи до 15 април и Ализадех ще участва на европейското първенство в Белград.

„Тя не е само един завършен атлет, а огромна личност, която ще води със своя пример. Тя ще дърпа напред огромните усилия на националния треньор и на всеки един от нашите състезатели. Обадиха се от много места в чужбина, интересът е голям. Изказвам огромни благодарности на Кимия и на нейния треньор. Изказвам благодарности и на Международния олимпийски комитет. Тя приема всичко, което обичаме“, бяха първите думи на Бинев, който продължи:

„Тя още вчера направи тренировка. Мога да бъда много убедителен, трудно е да се конкурираш със страните от арабския свят. Ако трябваше да се борим само с пари, нямаше да се справим. За нея имаше огромен интерес от Германия, Белгия, от много други страни. В крайна сметка, ние се преборихме с цялата конкуренция. Трябва да благодаря много на Фарзад за диалога. Относно нейния паспорт – говорил съм с голяма част от администрацията. Разбира се, имаме пълната подкрепа на институциите. Очакваме администрацията максимално бързо да оправи документите – последната дата, на която тя трябва да бъде фиксирана към нас или към Refugee Team е 15 април, за да може тя да играе май месец на Европейското първенство в Белград. Очакваме максимална подкрепа от цялата администрация, за да се случат нещата в рамките на няколко дни. Относно тренировките ѝ – те ще бъдат между България и Лондон, нейният личен треньор е базиран в Лондон. Много от състезателите ни са на практика в непрестанен лагер. Ще можем да ползваме залите на британския отбор“, поясни президентът на местната федерация по въпросите с нейното гражданство.

Самата Кимия обяви, че е горда, че ще представя страната ни на Олимпиадата в Париж през лятото. „Големи благодарности към всички за това, че нещата се осъществиха. Горда съм, че ще играя за България. Доверието ме привлече към България, ще се опитам да науча максимално бързо български“, каза тя.

„Като държава, която подкрепя всичко това, което се случва в цяла Европа, сме длъжни да реагираме максимално бързо. Тя е потенциален златен медалист. Сигурен съм, че всички обстоятелства трябва да са максимално засилени. Да не говорим, че на много места тя щеше да получи паспорт наистина на летището. Само с лични средства успяхме да осъществим всичко това. Държавата ще е достатъчно да организира останалия процес, за да може тя да се представи максимално добре още на Европейското“, допълни Бинев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Успех Талант
  • 2 РЕАЛИСТ

    2 5 Отговор
    В традиционно силни български спортове срещаме имена на чужденци, които представят България. В борбата, щангите и художествената гимнастика. Що да няма и иранка в таекуондо. После се чудите, що футбола е слаб. Ами няма футболисти.
  • 3 💠🔆♻️

    5 1 Отговор
    Браво на Кимия, горд съм че Иранка се е съгласила да се състезава за България, успех на целият отбор таеквондо.
  • 4 име

    3 3 Отговор
    Брей, архонта Бинев там ли захлебва? Кво стана с чалготеката БИАД, не носи ли достатно приходи?