Last news in Fakti

3 Април, 2024 09:36 2 016 0

Страхотен късмет прати български щангист на Олимпиадата

  • световна купа-
  • тайланд-
  • иван димов-
  • вдигане на тежести-
  • олимпиада-
  • париж 2024-
  • спорт

Няколко човека имаха реален шанс да го изместят от челната десетка в драматичното състезание, но в крайна сметка повечето от тях се провалиха

Страхотен късмет прати български щангист на Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по вдигане на тежести си осигури пълен брой от три квоти за олимпийските игри в Париж (26 юли – 11 август). На последното квалификационно състезание – турнирът от Световната купа в Тайланд, Иван Димов остана в Топ 10 на ранглистата на кат. до 61 кг за Олимпиадата.

Той обаче имаше луд късмет, след като няколко човека имаха реален шанс да го изместят от челната десетка в драматичното състезание, но в крайна сметка повечето от тях се провалиха.

Симон Брандхубер (Германия), Рок Шин (Южна Корея), Арлей Калдерон (Куба), Серай Асалеем (Саудитска Арабия) и Сейган Мирзаев (Туркменистан) имаха амбиции да изместят Димов, тъй като изоставаха с малко от него в ранглистата. Техният риск с високи тежести не се оправда. Единствен в Топ 10 се намести Ван Вин Трин (Виетнам), който измести Иван Димов от девета на десета позиция в класацията за Олимпиадата. Така българският щангист ще участва в Париж заедно с Карлос Насар и Божидар Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА