Last news in Fakti

25 Януари, 2014 23:37 732 0

Лацио спря победната серия на Юве

  • серия а-
  • лацио-
  • ювентус-
  • буфон-
  • серия

Буфон бе изгонен с директен червен картон в средата на първото полувреме

Лацио спря победната серия на Юве - 1
Снимка: БТА/ AP

Лацио прекъсна серията на Ювентус от 12 поредни победи в калчото. „Орлите” завършиха наравно 1:1 с шампионите в среща от 21-ия кръг на италианската Серия „А”.

Решаващият момент в двубоя бе в 25-ата минута, когато Клозе бе изведен сам срещу Буфон, а вратарят на гостите го фаулира. Главният съдия Давиде Маса отсъди дузпа, а освен това вдигна директен червен картон на капитана на „Старата госпожа”. Кандрева вкара 11-метровия наказателен удар и даде преднина на тима си.

През втората част обаче шампионите показаха невероятен дух и изравниха в 60-ата минута. Лихтщайнер напредна по фланга, подаде на Йоренте, който с глава вкара 9-ия си гол от началото на сезона. Въпреки че Юве игра с човек по-малко, имаше възможност да вкара и втори гол, но с пропуски се отчетоха Тевес и Видал. Лацио, от своя страна, също застраши вратата на Сторари, но не успя да вкара победен гол. „Бианконерите” са първи с актив от 56 точки, а „орлите” са девети с 28.

По-рано днес един от основните претенденти на Юве за титлата Наполи стъпи накриво у дома. Възпитаниците на Рафа Бенитес завършиха наравно 1:1 с Киево. Сардо бе точен за гостите през първото полувреме, а малко преди края Албиол донесе точката на неаполитанците, които са трети във временното класиране. Утре Рома гостува на Верона и при победа ще съкрати разликата с „бианконерите” на шест точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА