Last news in Fakti

25 Януари, 2014 12:09 841 0

Може ли Лацио да спре похода на Юве към историята?

  • серия а-
  • лацио-
  • ювентус-
  • поход-
  • титла

Лацио не е побеждавал Ювентус в калчото от 2003 година насам

Може ли Лацио да спре похода на Юве към историята? - 1
Снимка: БТА/ AP

Тази вечер на „Олимпико” в столицата Лацио приема Ювентус в среща от 21-ия кръг на италианската Серия „А”. Шампионите влизат в двубоя като фаворит – 12 поредни победи в калчото с едва 4 допуснати гола. Въпреки това само преди дни възпитаниците на Антонио Конте претърпяха поражение от Рома в турнира за Копа Италия и ще трябва бързо да се реваншират на своите тифози.

Най-важният въпрос е могат ли да бъдат спрени „бианконерите” по пътя към трета поредна титла, която ще е и историческа. В началото на 30-те години на миналия век „Старата госпожа” вдига пет поредни титли, но оттогава не успява да повтори постижението и максимумът е два последователни трофея. Дори треньорски величия като Джовани Трапатони и Марчело Липи не могат да се похвалят с три поредни титли. Именно поради този факт, може би, Антонио Конте е съсредоточил всичките сили на тима си в местното първенство. Може би и поради този факт Юве излезе с голяма част от резервите си срещу Рома, въпреки големия заряд на двубоя.

Срещу Лацио едва ли ще има изненади. „Gazzetta dello Sport” прогнозира познатата нападателна двойка Тевес – Йоренте, както и завръщането на Лихтщайнер и Асамоа по фланговете.

Може ли Лацио да се окаже препъни камъка за Юве? Въпреки че „орлите” нямат победа над торинци в първенството от далечната 2003 година, под ръководството на новия треньор Еди Рея отборът изглежда мотивиран и жаден за успехи. Срещу шампионите наставникът ще заложи най-вероятно на схема 3-4-2-1 с Клозе на върха на атаката, подкрепян от Кандрева и Ернанес в по-задни позиции.

По-рано през сезона Юве разгроми „небесносините” в Торино с 4:1, а дни преди това ги бе победил и за Суперкупата на Италия с 4:0. Дали кошмарът ще се повтори или Лацио ще спре „бианконерите” в похода им към трета поредна титла?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА