Last news in Fakti

29 Март, 2024 20:30 1 775 6

Григор Димитров е и срещу статистиката в 1/2-финалите в Маями

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • маями

Ако вземем предвид само четвъртфиналното му представяне срещу Карлос Алкарас, българинът получава 34,4 точки, което би го поставило на върха

Григор Димитров е и срещу статистиката в 1/2-финалите в Маями - 1
Снимка: БГНЕС

В часовете преди полуфиналните мачове на турнира по тенис в Маями се правят анализи за това кой тенисист има най-големи шансове за успех в турнира. Статистиката например показва, че Зверев е най-добрият. Ако обаче се разгледат отделните елементи в представянето изводите може и да са различни.

Статистическият анализ е на TennisViz (с данни, събрани от Tennis Data Innovations). Зверев не привлича най-много внимание на публиката или специалистите, нито е направил най-голямо впечатление от началото на турнира. Но цифрите говорят за друго, според TennisViz (с данни, събрани от Tennis Data Innovations). А това е един от основните статистически сътрудници на ATP.

За да създаде своя сравнителен индекс "качество на удара", който понякога се вижда на телевизионния екран, TennisViz е създал алгоритъм, комбиниращ скоростта, въртенето, дълбочината и височината на ударите в четирите основни области на играта (сервис, ретур, форхенд и бекхенд), който след това използва, за да ги оцени по скала до 10.

Като събере средните си резултати от началото на турнира, Зверев постига общ резултат от 33,7 точки, изпреварвайки по ред Яник Синер (33), Данийл Медведев (32,9) и Григор Димитров (31,4). Димитров е с най-нисък резултат от четиримата полуфиналисти, но ако вземем предвид само четвъртфиналното му представяне срещу Карлос Алкарас, българинът получава 34,4 точки, което би го поставило на върха.

Според въпросното изследване Зверев е с най-добър сервис и бекхенд, Медведев има най-добър ретур, а Синер най-добър форхенд. В детайли германецът се справя най-добре със своя сервис (9) и бекхенд (8,7). Това са две области, в които той води. Даниил Медведев е най-добър при ретур (8,5), а Яник Синер - при форхенд (8,9). Разбира се, нито един от тези елементи не е голяма изненада.

Цялата тази статистика вероятно няма да е показателна за това, което предстои да се случи на полуфинала. Всъщност терминът "най-добър играч" може да е и малко погрешно понятие. По-точно би било да се каже, че той е играчът, който е направил най-качествените удари от началото на турнира. Но това има връзка и с това колко добри са били ударите на неговия съперник. А в хода на турнира точно Григор Димитров премина през най-трудните противници. Сега от него се иска да спре прекрасната немска машина, коят окъм момента изглежда, че е Зверев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    11 0 Отговор
    Българофобчетата пак се скриха хехе. Гришо що ви скри беее

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Изчакайте до 01.часа и 05 минути и гледайте.А,сега вижте каква лекция ще изнесе Синер на медведев!явно не съм гледал мачовете на зверев.Сега разбрах колко е ........велик.аз ви питам колко ракети ще счупи тази ранна утрин в мача си с Григор,зверев!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Тенисът не е само точки, а и красотата от играта❗ Имаше един, дори му забравям името, дето ги биеше само със сервиса си ❗
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Какво казваше статистиката за Синер медведев????6:1 6:2 Синер...Колко от вас щяха да познаят това???Който ми вярва-Прибира парата у джобето!В момента ,Григор не е контузен играе като Машина и единствен опонент има в Лицето на Синер,защото другата машина ,Алкарас вече е аут!

    Коментиран от #6

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Евальла, брато ‼️