Last news in Fakti

30 Март, 2024 06:43 1 515 3

Леден душ за Сакраменто, Везенков изгледа събитията

  • спорт

Далас прати в нокдаун "кралете"

Леден душ за Сакраменто, Везенков изгледа събитията - 1
Снимка: БГНЕС

Далас Маверикс постигна втора поредна победа като гост срещу Сакраменто Кингс. Първата дойде разгромно преди дни, а тази сутрин българско време Маверикс направиха обрат.

Сакраменто Кингс водеше с 9 точки в началото на четвъртата част. Далас обаче я взе с 34:21.

Така гостите спечелиха в Голдън 1 Център със 107:103. Традиционно Де'Аарън Фокс реализира най-много точки за Сакраменто 23.

Кайри Ървинг блесна за гостите с 30 точки. Лука Дончич пак се вихри с 26 точки, 9 борби и 12 асистенции.

Гостите разчитаха на Дончич, Ървинг, Данте Екзъм, Пи Джей Уишингтън и Даниел Гафърд за последните минути на мача, което е много силна петица както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Данте пропусна няколко отворени стрелби, но реши мача с тройка за 106:103. Той е бивш играч на Партизан Белград.

Далас са 6-ти на Запад и изглеждат като тим, който може да направи рейд в плейофите. 44 победи и 29 загуби за Дончич и компания, които са фаворити за шестата позиция и директно класиране в плейофите.

С 42 победи и 31 поражения Сакраменто е 8-и в Западната конференция и май ще играе в баражите за плейофите. "Кралете" не изглеждат като тим, който е готов за баскетболни чудеса в края на сезона, а именно плейофите, ако въобще стигнат до първия кръг.

Александър Везенков изгледа и тази загуба на Сакраменто Кингс от пейката без да е по екип. Той е контузен от много време, трябва да се завърне скоро в игра. Сакраменто има нужда от него във формата му от миналия сезон, когато блестеше в Евролигата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 2 Отговор
    Ще гледа мачовете от пейката на резервите като “контузен” за винаги! Нали за резерва е закупен!
  • 2 Везенков не се научи

    1 2 Отговор
    Бай Ганьо из Европа
    И до Чикаго и назад
  • 3 Иванушка-Умника

    5 1 Отговор
    Няма шанс да играе и няма и да има в този отбор, в който (а и в други от НБА) всичко се върти около индивидуалната класа на 1-2 играчи. Останалите са за пълване на бройката. На тях им трябва водач (такава е философията на баскетбола в САЩ) а не статистик. За това рядко отборни играчи, като Везенков, са добри в Европа (защото тук 90% е тактика) и не могат да се реализират добре в САЩ (90% индивидуализъм). Така че или да сменя отбора (по-слаб разбира се) за да играе или да се връща в Гърция при приятелката си и тези, които го харесват и тачат.